Merhaba aracınıza yapmış olduğunuz aydınlatma uygulamasını yapan biri olarak tecrübelerimi buraya paylamak istedim.. Görsellerde paylaşmış olduğunuz lambanın orijinali Megane 4 veya Talisman larda çok sık bulunur ve bunun içinde çıkmacı vs. aramaya gerek yok, bulunduğum bölgedeki yedek parçacıdan tanesini 50TL'ye sıfır orijinal şekilde aldım. Lakin profesyonel olmasını istediğim için bu lambaya uyumlu soketi çok araştırdım fakat
bulamadım, Yurtdışından getirtmenin çok anlamı yoktu. Bu sebeple sizin de kullanmış olduğunuz jumper kablolarının benzerini kullanarak orijinal ayarda bir soket yapabildim. Normalde 3x kablo yeterli iken 4x0.50mm blendajlı kablo kullanarak montajı tamamladım. Benim aracımda farklı olan şey modeli eski olduğundan orta tavan lambası sizinkinden çok farklıydı kesme biçme olmasın diye lamba iç devresindeki yolların ilgili bölümlerinden lehimlemek suretiyle çıkış alıp buraya sızdırmazlık soketi uygulaması yaptım. Burda en önemli ayrıntı ise lambaların
konumlarıydı, siz mantıken tedbirli olup arka baş kısmına monte etmişsiniz ama orda olması kullanıcılar için çok garip bir durum söz konusu olabilir
Çözüm aslında çok basit, toplu iğneyi tavana batırıp koymayı düşündüğünüz yerde bir engel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Şimdi burda yazarak bazı şeyleri tam olarak anlatamam belki ama benzer konu başlığı ile detaylı bir paylaşım yapmayı düşünüyorum. Son olarak yapmış olduğum uygulamanın ardından bir süre sonra Renault yetkili servisinde Clio 5 evolution aracı incelerken bu lambaların aynısından ve tamda benim ''
konumlandırdığım noktaya'' koyulduğunu fark edince doğru olanı yapmış olmamın verdiği mutluluğun tarifi yok
Sonuç itibariyle aracınızda olan bir eksiği tespit edip bunu yapmak emek ister, paylaşımınız için teşekkürler