Clio 4 bakım

Aracı alalı 2.5 ay oldu Maisten aldım 2. El bölümünden 44.000 de almıştım araç şu an 45.500 de aracı alırken ağır bakımı 60.000 de dediler 4. Yıl dolmuş ama dediğimde 60.000 sınır 1 sene önceden boşuna ağır bakıma sokma arabayı seneye yaptirirsin dedi satan arkadaş bende seneye erteledim kontrollerdede bişey cikmayinca buji,alternatör ve klima sıvı değişimlerini seneye bıraktım

Normal benim aracım 2012 mesela 52000 km de benim bu sene triger seti , bujilerin falan bakımı olacak. Ağır bakımdan kasıt triger zaten. Salatalar duruma göre belki. Yani km sınırını aşması isen ki sınır 100000 km tam 5 yaşından sonra değişim veriyor servis. Benim aracın 1.2 16 valf Bana yetkili servis ustabaşısı triger için bu araçlarda 120000 veya 5 yıl demişti.

Normal benim aracım 2012 mesela 52000 km de benim bu sene triger seti , bujilerin falan bakımı olacak. Ağır bakımdan kasıt triger zaten. Salatalar duruma göre belki. Yani km sınırını aşması isen ki sınır 100000 km tam 5 yaşından sonra değişim veriyor servis. Benim aracın 1.2 16 valf Bana yetkili servis ustabaşısı triger için bu araçlarda 120000 veya 5 yıl demişti.

Hocam benim arac 2013 0.9 tce triger zincirli motor ömrü kadar denildi maisden bi ustaya sordum dışardan oda aynı şeyi soyledi o yüzden trigerle ilgili bi islem olacağını düşünmüyorum benim ağır bakımda senin araç 1.2 ondaki sistemi bilmiyorum dediğim gibi değişim olabilir sende.

Bugun sanayiye gittim bakim icin 150 tl dediler. Ozel reno servisi. Yag degisimi yag filtresi hava filtresi

Bir de on taraftan ses geliyordu makineye soktuk viraj demirinin baglanti fişekleri degisecekmis.

hocam senin bu yetkili servisten ayrılma ustanın yeri nerede acaba istanbul içimi bende şu bakım için bir fiyat alayım götüreyim sağlam mıdır?

Captur kullanıcı olarak aynı motoru kullandığımızdan servislerine zamanında giderek yaptırdığın sürece sıkıntısız daha çok km.ler yapacağına 126 bin km olan capturumdan biliyorum. Servisten servise arabanın kaputunu açmıyorum.:eyv

Ben aracımı yeni aldım kasım ayında bana aldığımda 10 bin de gel dediler. Ben 10 bin benim 2 sene sürer dedim o zaman 1 yıl sonunda gelin bakıma dediler bunu diyen yer Ankara AKBAK RENAULT.

Mecburiyetten şimdi gidip 500 600 hediye edecez gibi

Merhabalar,
Aracım Clio4 sporttourer 1.2 TCE EDC 60 bin bakımı için yağ +tüm filtreler + buji + alternatör kayış takımı değişeceği söylendi yetkili servisten. ayrıca birkaç ay sonra 4. yaşını tamamladığından araç sıvıları (Fren hidroliği, antifriz ) değişecekmiş.
İst/anadolu yakası Yetkili servisleri 1700 ile 2200 arası fiyat teklif etti. parçalar'ı dışardan temin ettiğimde 880TL tutuyor. Kartal sanayide özel Renault inanlar'a sordum değişim için 200TL istiyor.
Sizce bu değişim için yetkili servis mi yoksa özel serviste sıkıntısız yapabilir mi ?
ayrıca yetkili servisten aldığım bilgiye göre aracımın altörnatör kayısı (V kayış) 2 tip miş ancak söküldüğünde anlaşılabiliyor muş.. kayış takımı olarak 117203336R veya 117207014R olduğunu söylediler bunun hangisi olduğunu nasıl anlarız veya özel servise götürsem bunu bulabilirler mi ?

Geri