Arkadaşlar herkese merhaba; bende foruma yeni katıldım, 2020 temmuz 0.9 Joy araç sahibiyim, ilk aldığım aylarda benzer "sorunlardan" bende muzdariptim, Youtube'de bir arkadaşımızın çektiği videodan sonra soğutma suyunu kontrol ettim ve benim aracımda da minimum seviyeye düştüğünü gördüm. Servisle görüştüm, su ilavesi yaptılar şu an eksilme yapmıyor.
Klima olayına gelince, ben İzmir'de yaşıyorum ve genel olarak sıcak seven biri değilim dolayısıyla evet bence de iyi soğutmuyor ama eşim klimada üşüyor.(biraz göreceli bir eksik olmakla beraber, bence klima kompresörü küçük üretilmiş ve klima borusu, motorun çok yakınından geçtiği için ısı kaybı yaratıyor.)
Geri vitese geçmede bende sorun yaşıyorum servise de belirttim normal dediler. (Bence değil, mühendisliği iyi olmayan bir şanzıman yada üretim maliyetleri ile ilgili bir durum)
Kapıların kapanmasında ise; arkadaşlar haklı. Hava sıkışıp basınç oluşturduğu için camlar kapalıyken biraz sert kapatmak gerekiyor. Cam biraz açık olsun lütfen aynı alışkanlıkla kapatmayı deneyin bu kez de çok sert kapanmış oluyor.
Tüm bunlara 1 senenin sonunda genel bir baktığımda ise araçtakilerin bir sorun olmadığı, mühendisliğinin ve üretiminin bu şekilde yapıldığı kanaatindeyim. Renault'un bir tercihi bu yani. Biraz amiyane bir tabir olacak belki ama " ne kadar ekmek, o kadar köfte" durumu görüyorum. Giriş paket bir araç olarak değerlendirdiğimizde Turbo benzinli bir araç olması, hız sabitleyici olması, bluetooth müzik ve telefon olması bence hala bu aracı diğer giriş seviyesi B sınıfı araçlar arasında çok mantıklı kılıyor. Herkese paylaşımları için teşekkür ediyorum. Kazasız sürüşler diliyorum.