Clio 4 1.5dci vites geçmeme sorunu.

Bugün aracı renault servisine bıraktım. Şanzımanı indirip sorunun kaynağını arayacaklar. Bu sorunu yaşayan arkadaşlarım için aşamaları yazacağım.

Gecmis olsun, gelismeleri merakla bekliyoruz.
Benim aracim da 1. Vitese gecislerde nazli biraz. Ara sira Cok hafif bi takilma, zorlama oluyor. Enisteme soyledim, bindi kullandi, yoo takilma falan yok diyor :) ya ondayken takilmiyor ya da kafaya takacak bir takilma degil bilmiyorum, servise goturmedim.

Ama 2 gun once basimdan gecen olay;
Aracin fren pedali hissedilir derecede saga sola oynuyordu. (Arac calismiyorken bile, saga sola gevsekmis gibi oynuyordu).
Cumartesi Bostanci sanayiye gittim. Enistemle once tanidik dukkandaki 2 ustaya sorduk. Eliyle bakti, bu kadar bosluk normal, onu sikacak yer yok. Komple fren sisteminin sokulmesi lazim, sonra yuvayi doverek sikistirmak lazim falan dedi.

Ben ikna olmadim tabii. Enistem baska bir usta daha var dedi. Ona gittik. O da ilk bakti, bormal abi dedi.
Ya nasil normal dedim, 1 ay once yoktu boyle bir sey. Ya kac km’de araba olur normal diyordu...Daha 63.000’de dedim.
Ha diyip eline fener alip fren pedalina bakti. 13 anahtarla birkac tur sikti. Oldu dedi. Baktik simdi gram oynama yok. Demekki oluyormus.

Kimse egilip de bi bakayim demeden hemen olmaz diyip gecistiriyorlar...

Gecmis olsun, gelismeleri merakla bekliyoruz.
Benim aracim da 1. Vitese gecislerde nazli biraz. Ara sira Cok hafif bi takilma, zorlama oluyor. Enisteme soyledim, bindi kullandi, yoo takilma falan yok diyor :) ya ondayken takilmiyor ya da kafaya takacak bir takilma degil bilmiyorum, servise goturmedim.

Ama 2 gun once basimdan gecen olay;
Aracin fren pedali hissedilir derecede saga sola oynuyordu. (Arac calismiyorken bile, saga sola gevsekmis gibi oynuyordu).
Cumartesi Bostanci sanayiye gittim. Enistemle once tanidik dukkandaki 2 ustaya sorduk. Eliyle bakti, bu kadar bosluk normal, onu sikacak yer yok. Komple fren sisteminin sokulmesi lazim, sonra yuvayi doverek sikistirmak lazim falan dedi.

Ben ikna olmadim tabii. Enistem baska bir usta daha var dedi. Ona gittik. O da ilk bakti, bormal abi dedi.
Ya nasil normal dedim, 1 ay once yoktu boyle bir sey. Ya kac km’de araba olur normal diyordu...Daha 63.000’de dedim.
Ha diyip eline fener alip fren pedalina bakti. 13 anahtarla birkac tur sikti. Oldu dedi. Baktik simdi gram oynama yok. Demekki oluyormus.

Kimse egilip de bi bakayim demeden hemen olmaz diyip gecistiriyorlar...

Hahah gerçekten ustadan ustaya değişiyor. Bizim arabalar naz yapmıyor hocam bu ustalar naz yapıyor :) geçmiş olsun size de. Süratli bir sekilde giderken gevşeyen vida yüzünden pedal çıksa ne hallere düşerdiniz kim bilir. Iyi ki uğraşmışsınız.

3. Aşama: Bugün şanzıman söküldü içindeki vites dişlisinde aşınma varmış. Usta fabrikaya fotoğrafını çekip atmış. Simdi parcanin gelmesini bekleyeceğim. Parca ise büyük bir ihtimalle garantiden değişecek dedi. Bakalım ne olacak.

Sagolun hocam size de tekrardan gecmis olsun.
Zahmet olmazsa disli degisimi garantisi olmayan arac icin ne kadar tutar sorma sansiniz olursa cok sevinirim. (2013 clio 4)

Benim 2016 aracımda da 1. vitese geçerken CARLAMA diye tabir ettikleri gacırdama sesi oluyor ve geçmiyordu. Vitesi hızlı bir şekilde atmaya çalıştığında yapıyordu. Yetkili serviste komple değişti. Şimdi de geri vitese geçmemezlik yapıyor. Aracın garantili ise yetkili servise çökmen gerekecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim 2016 aracımda da 1. vitese geçerken CARLAMA diye tabir ettikleri gacırdama sesi oluyor ve geçmiyordu. Vitesi hızlı bir şekilde atmaya çalıştığında yapıyordu. Yetkili serviste komple değişti. Şimdi de geri vitese geçmemezlik yapıyor. Aracın garantili ise yetkili servise çökmen gerekecek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Komple derken komple şanzımanı mi değiştirdiler?

Sagolun hocam size de tekrardan gecmis olsun.
Zahmet olmazsa disli degisimi garantisi olmayan arac icin ne kadar tutar sorma sansiniz olursa cok sevinirim. (2013 clio 4)

Sanziman sökülmeden önce 1500-3000 arası falan dediler ama şimdi tekrar dişlinin fiyatını öğrenince yazarım buradan

Sanziman sökülmeden önce 1500-3000 arası falan dediler ama şimdi tekrar dişlinin fiyatını öğrenince yazarım buradan

Oyleyse hic gerek yok. Zorlaya zorlaya acarim ben onu :D 😅

Aracı bugün aldim garantiden değişen parçalar şöyle:
*1-2 vites dişlisi
*1.vites dişlisi
*2.vites dişlisi
*Dot 4 fren hidroliği 500ml
*Tranself trj 75w 80w
*Loctite sıvı conta 0918t

Aracım şuanda vites geçişlerinde rahat çok şükür ve takılma sorunum da çözüldü.

Geri