CLİO 4 1.2 JOY Aracımda rölanti dalgalanması, performans düşüklüğü ve yakıt sarfiyatı artışı

Kemal18

Kayıtlı Üye
34-İstanbul
Herkese Merhaba,
2013 Model 1.2 Benzinli 73.000 km'de Joy paket bir aracım var.
Son 1 ay da araç ortalama yakıt tüketimi 5.3 l/100 km den 9.1 l/100 km kadar çıktı. Ayrıca aracı çalıştırıp ısındıktan sonra vites boşta rölantide dururken(Örneğin kırmızı ışıkta beklerken) aracın rölanti devri 550-600 rpm'e kadar düşüyor, debriyaja bastığımda tekrar 9oo rpm'e kadar çıkıyor, ayağımı debriyajdan bıraktığımda tekrar rölanti düşüyor ve araçta titreme başlıyor. Ayrıca araçtan çiğ yakıt kokusu geliyor. Aracımı OBD II cihazına bağlattığımda 1. Konum Oksijen Sensörü ısıtıcı devre arızası hata kodu aldım ve tamirci yönlendirmesi ile bu sensörü değiştirdim. Gaz kelebeğini ve map sensörünü temizlettim ve subap ayarı yaptırdım. Aynı problemi hala yaşıyorum. Ayrıca kaput açıkken gaza bastığımda pıs pıs pıs diye bir ses geliyor. Video olarak ekledim. Sorunun nerede olduğunu bir türlü bulamadım. Buna benzer şikayetleri yaşayan ve çözüm bulan arkadaşlar var ise yardımları için şimdiden minnettarım.

Ekli dosyalar

Geri