Clio 4 1.2 benzinli ağır bakım alternatör kayışı (aksesuar kayışı) YARDIM!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan starnova
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

starnova

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar, clio 4 1.2 aracımın ağır bakımı dışarıda parçaları kendim satın alarak yaptırdım. fakat değiştirilen alternatör kayışı 3pk750 olarak satın aldım. kayış ara ara lastik sürtme sesi yapıyordu. sonra koptu. tekrar aldım aynısında o da ara ara ses yapıyor. bu 3pk750 bu araca bol mu geliyor? orijinal kayış kodu nedir bilen var mı aceba?

Servisten orijinal parça alın çok bi fark olmaz orijinal parça da. Kayışın çalıştığı kasnaklarda sıkıntı yok dimi?

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hocam, dışarıdan contitech aldım 20 tl ye. serviste referans numarası ile bize geliyor deyip model no söylemedi. ve 295 tl dedi. arada çok fark var yani sizin anlayacağınız. kasnağa gelince araç sıfır, ilk defa değişiyor kayış ve değişene kadar herhangi bir ses yoktu.

90 bg dci clio 4 un orjinal kayis kodu 11720 9098R ya da 6PK1197 yaziyor.ben triger degistirirken serviste degistirdim altermator aksesuar seti diye geciyor.300 tl civari kazik bir fiyati var.kayis + gergisi degisiyor.80 bin km doldugu icin trigerle bir degistirttim.baska bir usta bu kayisin kopup trigerin arasina girebilecegini sente atlatip trigeri kopartabilecegini soylemisti gozum korktu.cunku aynisi abimin hyundai erasinda ben kullanirken olmustu.kayis kopup trigerin arasina girmis arac stop etti bir kez denedim calismayinca biraktim da ucuz atlattik cok şukur.

evet hocam bana da öyle dendi. benim kayışda bir kez koptu ama girmedi trigerin oraya bende ucuz atlattım. bunun orijinalini bulamıyorum dışarıda. bazıları da 3pk715 diyor. ben 3pk735 i denettim. onu usta takaması çok kısa diye. o yüzden 3pk750 taktırdım. çıkan kayış üzerinde de 3pk750 yazıyordu diye hatırlıyorum çünkü ona bakarak yenisini aldım.

Orjinalden Mitsuboshi diye bir marka çıkıyor yada BANDO marka takabilirsiniz. Piyasada bulmak mümkün 35-40 TL civarı fiyatları var.

bando marka sordum 15-20 tl civarı denildi. ondan daha ziyade siz eğer net biliyorsanız kullanılacak kayışın model noyu verirseniz daha makbule geçer hocam.

1, 5 dci icin 6PK1197

hocam dizel ile benzinli arasında fark var. bendeki 1.2 16v benzinli, 3pk750 yazıyordu eskisinin üzerinden ama o numarayı alınca arada ses yapıyor.

Sesi gergiden yapiyor olmasin?

Geri