Clio 3 2011 model yarı oto. vites geçmiyor

merttomak

Kayıtlı Üye
54-Sakarya
Merhabalar öncelikle, Sakarya'dan yazıyorum. Clio 3 2011 model yarı otomatik aracım var. 3 senedir bende herhangi bir problem yaşamamıştım taa ki cuma akşamına kadar. Kırmızı ışıklarda durdum vites 1 de ayağım frende. Ayağım frende olduğu halde araç kendini öne atarak gitmeye çalıştı. Ben biraz daha sert frene dokununca araç stop etti. Daha sonrasında tekrardan çalıştırdım otomatikten manuele aldım. Vites 1 geçtim ve yavaşça kalktım. Yavaş kalkmama rağmen araba bayağı bir tekledi. Daha sonra 2 dakika daha devam etti. Vites 3 deyken araç bir anda kendini rolantiye aldı. Vites kutusunu kontrol ettirin dedi. Sağa çektim. Açtım kapattım. Araba vitese geçmiyor. Ne geriye ne ileriye geçmiyor. Aslında vites geçme sesi geliyor fakat geçemiyor. Sakarya'da bu grup şanzımana bakan usta yok denecek kadar az. Tek bir yer buldum ona götüreceğim. İlk şüphelerimiz debriyaj baskı balatası, diğerini aklıma bile getirmek istemiyorum. Şanzıman robotu daha önce başına gelen var mıdır? Fikir verebilecek arkadaşlar desteğinize ihtiyacım var.

Şanzıman robotu veya beyni arızalı olabilir...

Şimdi sanayiden geliyorum. Bilgisayara bağladılar, debriyaj baskı balatası bitik gözükyordu. Bir kaç kontrol daha yaptılar. Finalde Baskı Balata Bilya, debriyaj alt merkezi, şanzıman yağı ve bir yağın daha değişeceğini söylediler. 25 bin TL. Tutar bana çok geldi. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Gene şanslısınız tek kavramalı yarı otomatik aracınız.
Çift kavrama EDC şanzıman kavrama seti 50 bin TL, sadece beyin arızası için değişim 50 bin TL.
Yapacak birşey yok yedek parçalar çok pahalı

Geri