Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta yaptığım kısa bir tatil için Tokat - Antalya arası yolculuk yaptım. Toplam 785 kilometre yol gittim. Benzini shellden aldım depoyu fulledim tam 56 litre aldı.Yani depo tamamen boş girdim istasyona
son zamdan önce aldım benzini litresini 6.90 TL den. Gittiğim yol boyunca yolun çoğu %70 gibi bir bölümünü rampaydı düz yol nerdeyse çok azdı. Malumunuz 1.2 motor rampada yakıt tüketimini baya etkiliyor .Yol boyunca yaptığım tüketimi sizlerle paylaşmak istedim.
Full depo= 56 LT x6.90 TL= 386 TL
TOKAT-ANTALYA ARASI TUKETIM 40.4 LT
40.4 LT x 6.90=278 TL
KILOMETRE BAŞINA DEGERLER
278÷785=35 KURUŞ
Aracım kilometre başına 35 kuruş yaktı . Eğer yolun çoğu düz olsaydı ve toros dağlarını 50 - 70 arası aşmasaydım daha az yakardı tahmince 30 kuruş gibi Toros dağları yolu cidden çok sıkıntılıydı anlık tüketim 12-15 arasi oynadı rampalara gelince 5-4-3 vites küçülttüm yavaş gidince 50 de falan bu sefer arkadaki araçlar korna selektör yapmaya başladı mecbur bastım bende bağırta bağırta gittim öyle 3. Viteste 4. Vitese çektiğim zaman yine yavaşlıyor araç o yüzden 3-4. Vites arası yol gittim torosları aşarken. Lpg taktirsam tüketim nasıl olurdu bilmiyorum şu zamana kadar hiç lpg takılmadı araca. Lpg kullanan arkadaşların yakıt tüketimi nasıl paylaşabilir mısınız? Lpg taktırmak bizim 1.2 ler için ciddi tasarruf sağlıyor mu ?

Full depo= 56 LT x6.90 TL= 386 TL
TOKAT-ANTALYA ARASI TUKETIM 40.4 LT
40.4 LT x 6.90=278 TL
KILOMETRE BAŞINA DEGERLER
278÷785=35 KURUŞ
Aracım kilometre başına 35 kuruş yaktı . Eğer yolun çoğu düz olsaydı ve toros dağlarını 50 - 70 arası aşmasaydım daha az yakardı tahmince 30 kuruş gibi Toros dağları yolu cidden çok sıkıntılıydı anlık tüketim 12-15 arasi oynadı rampalara gelince 5-4-3 vites küçülttüm yavaş gidince 50 de falan bu sefer arkadaki araçlar korna selektör yapmaya başladı mecbur bastım bende bağırta bağırta gittim öyle 3. Viteste 4. Vitese çektiğim zaman yine yavaşlıyor araç o yüzden 3-4. Vites arası yol gittim torosları aşarken. Lpg taktirsam tüketim nasıl olurdu bilmiyorum şu zamana kadar hiç lpg takılmadı araca. Lpg kullanan arkadaşların yakıt tüketimi nasıl paylaşabilir mısınız? Lpg taktırmak bizim 1.2 ler için ciddi tasarruf sağlıyor mu ?