Clio 2 arıyorum ama bilinçlendirmenize ihtiyacım var. Lütfen 🙏

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sefaesen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sefaesen

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
RFC ailesi sakinlerine selamlar ve saygılar öncelikle. Yaklaşık 2-3 hafta önce üye tanıtımında kendimi tanıtmıştım ama tekrarlamak isterim. Ben İzmir’den Sefa 26 yaşındayım. Sizlere bir sorum olacak. Nasip olursa bir ay içerisinde bir araba almam gerekecek. Ve ben f/p oranına bakarak, bütçem doğrultusunda da clio2 almak düşüncesindeyim. Bu arabanın tutulan modeli paketi vb. Tüm konularda bana bilgi verebilirseniz mutlu olurum. Yakıt tüketimi büyük bi öncelik benim için. Pazarının da geniş olması aynı şekilde. Mümkün olan en temizini bulmaya çalışacağım ama kafamda netleştirmem gerekiyor modeli ve paketi. Clio1 eğer çok temiz çok güzel denk gelirse 1 de bakabilirim. Dediğim gibi ilk şartlardan biri yakıt tüketimi. Bütçemi kararıma göre ayarlamaya çalışacağım. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar..

Merhaba bende Clio 2 2000 model 1.4 benzenli var. Full depolayla 100-120 km/s ile rahat 600-650 km gidiyor araç. Şehirdışı 40 kuruş filan yakıyor. Şehiriçi hesaplamadım ama trafikte şehirdışına nazara baya fazla yaktığını söylüyebilir.

Merhaba,

Bende yakın zamanda 2000 model clio2 aldım. 120000 km de benzinli. Ne kadar az yakarsa yaksın bu bütçeye sahip insanları benzin üzüyor. 7 tl olmuş lt fiyatı.
Ondan dolayı tüplü ve km düşük ve biraz da sahibi arabasıyla ilgilenmiş bir araç bulursanız alın derim. Araç içi trim ve diğer ekipmanların hepsinin iyi bir şekil de çalışmasını bekliyorsanız biraz zor araba bulursunuz çünkü 18 19 yıllık arabalardan bahsediyoruz. Konforlu bir araba dan inip clio 2 gibi bir arabaya bindiğiniz de yeni nesil broadway gibi bir araca binmiş gibi hissedebilirsiniz. Ama alıştıkça motor gücü ve atikliği sizi tatmin eder çünkü jenerasyonuna göre seri bir arabadır. İçinde çalışmayan aksamları trim sesi deforme olmuş kumaş durumları falan denk gelebilir. Ama bence km düşük hatasız veya az hatalı bir araba bulursanız ve sahibi de biraz da olsa bakım yaptırmışsa gerisi bir şekilde çözülür deyip alın derim. Güzel bir yürüyen bakımı yaptırıp devam edersiniz. Klima lı modelleri biraz daha fazla tutuluyor diyebilirim ama 300 500 tl eksik yazınca fiyatına her araba kolay satılıyor bence. Bunların dışında almadan önce km doğruluğu, ağır bakımlarının hangi km lerde yapıldığını erişebiliyorsanız servis kayıtlarından kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin. Bol şans.

Hocam çok teşekkür ederim. Dediklerinize harfiyen katılıyorum ki bu bütçeyle daha iyi bi seçeneğim çok fazla yok gibi görünüyor.

Ben yaklaşık 3 gün önce aldım, clio 2 2003 model 1.4 16V bu tarz araclarda boyaya çok fazla takılmayın, değişeni ve ağır hasar kaydı olmaması kafii, yakıt olarak aracı aldığım yerde 3.44ten lpg aldım çıktım yola bende 23 yaşındayım hiç kendimi kasmadan biraz da hızlı kullanarak yolumu bitirdim ve tekrar memleketimde 3.44ten depomu fulledim. 55lira lpg tükettiğini şahit olunca gözlerime inanamadım. Almadan önce kafamda soru işareti vardı sayabilir miyim sonra vs diye lakin, ben araba konusunu artık tamamen rafa jaldırdım. 170 boyum ve her araba bana göre değil malum. Ancak cliobeni her konudaa fazlasiyla tatmin etti.
Bu arada tutulan modelleri de aracın öncelikle 1.4 16V privilege %100 Fransız olan modeli ve 1.6 16V dynamique fransız modeli, kliması dijital olmayanların hepsi TR montajı bilginiz olsun. Aklınıza takılan olursa memnuniyetle cevaplarım bu arada araç tahmininizden çokk ama çok hızlı gidiyor bindirdiğim hiçbir arkdaşım bu araba 1.4 olamaz dedi

Yazmayı unutmuşum 300kmde 55liralık bir lpf tüketimi söz konusu

Geri