Clio 2 1.6 8v rxt acil yardim

Onur06tdl43

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba aranızda yeniyim 2000 model rxt 1.6 8v aracım var radyator suyunu degistirdim fakat değiştirirken yedek deponun oradan bosalttim içindeki suyu ve araba şuan 3000 deviri geçmiyor gazdada benzindede gaza basınca boguluyor gaz yemiyor sebebi nedir acaba ayrıca yokuş aşağı giderken yüksek devirde yigdirdigim zaman aracı devir saati 0.5 0.7 normal rölantide gösteriyor acil yardim daha önceden hiç bir sıkıntı yoktu kelebek kontrol ettim temiz vailant sensoru map senrosu temiz sikinti yok kafayi yicem ustayada gidip sagini solunu kurcalatmak istemiyorum gunumuz ustalari belli bi kaç gün geçti bu işlemi yapalı şuan 4000 deviri görüyor fakat gaza birden basınca 3000 i gecmiyor

Su havası alındı mı?
Araç fan açıyormu?

Evet hocam havayı aldım iki üç gün oldu fan açıyor yağda falan egzozdan falan tüm kontrol ettim conta falan söz konusu da degil

Radyatör suyu ile alakası olmayan bir durum gibi geliyor bana. Havası alınmadı ise conta yakmış olabilir motor.
İyi Bir ustaya gösterin.

Hocam havasını aldım ayrıca bunlar kendiside tahliye hortumundan havayı alıyormuş bi nebze galiba volant sensorunun kablosunu ve bıkar elektrik hattını islattigim için bu sıkıntı yaşanıyor gibi kurumasını bekliycem

Map Sensörü diyeceğim ama o parçada deponun yukarısında ıslatmış olamazsın diye düşünüyorum.
Saç kurutma ile kurutun bakalım

Selam. benimde 2000 1.6 8v aracımın suyunu değiştirdiğimde başıma gelen 1500 deviri geçmiyor gaza bastığımda yemiyordu. Volant sensörünü söküp kuruttum düzeldi.

Selam hocam ilk başta aynısını yapıyordu daha sonra soğuk motorda 5000 deviri zar zor görüyor motor ısınınca 3000 deviri görmüyor bile yani kurutma işlemi bende yaptım volant sensorune

Volan Sensörünün soketine pas sökücü sıkıp deneyin.

Arkadaşlar merhaba cevaplar için teşekkürler sorun halledildi krank devir sensor kablosunun yalıtımı kalmamış desek yeri bende antifiriz değiştirince oraya su geldi ve sorun bu soket ve kablo değişince sorunum halledildi iyi bir elektrikçi ve güzel bir iş hiç bir yerini oynamadım direk oraya baktı ve halledildi

Geri