Hocam sanırım blogdaki alp24 sensin aynı sey yazıyordu ordaki cevapta ondan dedim şimdi ben cumartesi bilgisayara bağlatmıştım gaz kelebeği çıktı ancak aralıklı arıza olarak yazıyordu ordan hatayı sildiler ama gaz kelebeği değişimi için uçuk bir fiyat istediler bende yaptırmadım zaten senin bu anlattığını deneyeceğim becere bilirsem yardımcı olduğun için teşekkür ederim bakalım inşallah düzelir onu yaptıktan sonra
hocam aynı araçtan kullanıyorum,sorun benimde başıma geldi ve bu şekilde çözüldü.. eğer bu şekilde çözülmüyorsa başka bir sorunu vardır.. hatayı silmesi önemli değil dediğim gibi debriyaj pedalının üstündeki soketin plastik kelepçe ile iyice sıkılması ve sol taraftaki demire plastik kelepçe ile sabitlenmesi lazım.. bu işlemden sonra hatayı silecek bir daha hata kodu çıkmaz. bende yapıldığından beri 1 yıl geçti bir sorun yok.
ben bu işlemi yaparken ustayla konuştum usta önce buraya bakıyoruz ama bu gaz kelebeğine kadar uzanan bir arıza, bu çözüm olmazsa gaz kelebeğindeki soketede bakıyoruz yine sonuç alınmazsa gaz kelebeği değişimi gerekiyor demişti..benimki pedaldandı ve çözüldü..
gaz kelebeği internetten araştır sanırım 300-400tl fiyatı var.. araştırmadan bir parça alma zaten.