Clio 1.2 75 HP Aracına egzoz.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yusuf121
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yusuf121

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba forumda 1.2 75 HP clio ya yada symbol e kumandalı egzoz taktıran var mı nasıl bi ses alıyorsunuz varsa video koyabilirmi rica etsem taktıranlar varsa sonuçlarını yazabilirmi güzel ses çıkıyormu sadece onu merak ettim teşekkürler.

kumandalı egsoz genelde varex takılıyor ama o da trafikte ağır sıkıntılı. polisler başını eğdiğinde görebiliyor. bende cute out var internetten bi araştır bence hem canavar gibi ses verir hemde performansa etki eder.

önceden konuşmuş olduğum bir motor ustası egzoz yapıldığı zaman alt devirlerin zayıfladığını ancak üst devirlerde verilen gücün arttığını söylemişti. 75 hp aracın alt devirlerinin zayıflaması gibi bir durum söz konusu olacak ise bir daha düşünmekte ve ustasına danışmakta fayda var.Araştırmanızı öneririm. onun yerine belki açık hava filtresini de düşünebilirsiniz hem ses çoğunlukla size gelir dışarıdaki insanları rahatsız etmemiş olursunuz.bir de araba rölantide iken bile içeride uğultu yapıyor egzoz sistemleri, bir süre sonra baş ağrıtıyor. hava filtresi ise siz sadece gazı kökleyince belli bir devirden sonra duyuluyor. Ben şahsım adına araba ne kadar sessiz ise o kadar iyidir şeklinde düşünüyorum. hatta kaput altına dizellerdeki keçelerden alıp taksam nasıl olur diye düşünmekteyim bu ara biliyorsunuz çok da iyi değil cliolar yalıtım konusunda.

Ekleme: egzoz değişim kat. iptali vs. hakkında detaylıca yazılmış bir yazı buldum. alt devirlerde %10'dan fazla kayıp yaşanacağından bahsediliyor okumaya değer..
link:
https://kursataksakalli.wordpress.c...izor-iptali-vs-yaparken-bilinmesi-gerekenler/

Ekleme 2: yazının altında kat. iptali yapmadan sadece ses için egzoz taktırsak ne olur şeklinde bir soru soran arkadaşa beygir gücü değişmese dahi tork kaybı yaşanacağından bahsetmiş yazıyı yazan arkadaş.. 1.2lt 75 hp aracın torku yanlış bilmiyorsam 107Nm. zaten kuş kadar torka sahip bu fındık motorlu aracın çekişini daha da kuşa çevirmek ne derece doğrudur (kesinlikle alay etmiyorum ülkemizin vergilendirme sistemi utansın).. elbette sizin vereceğiniz bir karar.
Bu sistemler ucuz değil ve sonradan olmadı satmak falan uğraştıran işler. başta iyi düşünülmesi iyi bir yere yaptırılması ya da kendini kanıtlamış bir kit alınıp takılması en doğrusu olacaktır. forumda sizinle aynı motora sahip ve egzoz sistemi yaptırmış biri ile buluşup bir test sürüşü yapmanız gerçekten yararınıza olacaktır şeklinde düşünmekteyim.

Son düzenleme:
Bir daha düşünün, etrafa vereceğiniz rahatsızlık çok fazla.
Güzelim araç şahine dönecek.

cevaplarınız için teşekkür ederim açık filtreyi araştıracam.

Ben kumandalı egzozu tavsiye ederim, geçen haftasonu taktırdım ve çok memnunum.

Orta susturucu iptal edilip onun yerine vanalı egzoz montajı yapılıyor, çok güzel bir ses elde ettik ve titreşimde çok çok az

yapmayın arkadaşlar egzoz sesinin güzeli olmaz. sen güzel olduğunu düşünebilirsin ama ben düşünmüyorum ve sen trafikte bu ses ile beni rahatsız ediyorsan ben sana hakkımı helal etmiyorum. bizim haklarımız başkasının hakkını kısıtladığı yerde biter. unutmayın ve ilke edinin. ne kadar sessiz o kadar iyi.

Bende dışarıda egzoz sesi duyunca haz almıyorum. Ağzıma geleni söylüyorum. Bilginize.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba forumda 1.2 75 HP clio ya yada symbol e kumandalı egzoz taktıran var mı nasıl bi ses alıyorsunuz varsa video koyabilirmi rica etsem taktıranlar varsa sonuçlarını yazabilirmi güzel ses çıkıyormu sadece onu merak ettim teşekkürler.

Ankara da isen koç egzosa git derim çünkü orada 1.2 75 lik bir araca uygulama görmüştüm fazlasıyla tok ve rahatsız etmeyen derinden gelen bir ses vardı bilgine ;)

muayenesi sıkıntı, sök tak'ı kesmesi kaynatması sıkıntı, etrafa verdiği rahatsızlık sıkıntı, rölantide bile arabanın içerisinde titremesi uğultusu sıkıntı, polis farketti ceza yemesi ve cezayı yemekle kalmayıp muayeneye sokmak zorunda kalması sıkıntı.. hava filtresi öyle mi... ne muayenede sıkıntı çıkarır, ne ceza kesilir ne de etrafa rahatsızlık verir. maliyeti ucuzdur. sökmek istersen sökmesi ve eskiye dönmesi çok kolaydır. kendiniz bile yapabilirsiniz. kesme biçmeye gerek kalmaz, tatlı tatlı homurdanır gazladığınızda alttan alttan.. hava filtresi güzel.. hava filtresi cici :)

Geri