Aracım 2020 model 1.0 sce joy 50.000 km. Araç gösterge arızası 'egzoz emisyonunu kontrol ettirin ' Bilgisayarla bakıldığında ' DTC 042009 işlevsel katalizör arızası' deniyor.
Yetkili serviste sadece buji değiştirildi. Arkasından hata tekrar verdi. Dışarıda yakıta katalizör temizleme katkısı verildi, hata tekrar verdi. Katalizörü değiştirin diyorlar fiyat 100 bin.
Katalizörün içine sensör deliğinden bakıldı, az bir erime olduğu görüldü.
Araç muayeneden normal bir şekilde geçtiği görüldü.
Hata lambamız yanıyor acil ustalardan destek rica ediyorum.
1. Başka bir sensörden olabilir mi? sensörden olsaydı hata kodları bilgisayar ile bakıldığında şu sensör dermiydi?
2. Yazılımla iptal etmek mantıklı mı? yazılımla sadece kesebiliyorlar mı? yoksa katalizöre işlem mi yapıyorlar?
3.katalizör içini değiştiriyorlarmış, kimsenin garfanti verdiği yok
4. Çıkmalar bile çok iyi para ve güvenilmiyor açıkçası
YARDIM LÜTFEN
Yer ANKARA
Yetkili serviste sadece buji değiştirildi. Arkasından hata tekrar verdi. Dışarıda yakıta katalizör temizleme katkısı verildi, hata tekrar verdi. Katalizörü değiştirin diyorlar fiyat 100 bin.
Katalizörün içine sensör deliğinden bakıldı, az bir erime olduğu görüldü.
Araç muayeneden normal bir şekilde geçtiği görüldü.
Hata lambamız yanıyor acil ustalardan destek rica ediyorum.
1. Başka bir sensörden olabilir mi? sensörden olsaydı hata kodları bilgisayar ile bakıldığında şu sensör dermiydi?
2. Yazılımla iptal etmek mantıklı mı? yazılımla sadece kesebiliyorlar mı? yoksa katalizöre işlem mi yapıyorlar?
3.katalizör içini değiştiriyorlarmış, kimsenin garfanti verdiği yok
4. Çıkmalar bile çok iyi para ve güvenilmiyor açıkçası
YARDIM LÜTFEN
Yer ANKARA