Arkadaşlar merhaba,
Bugün radyodaki problem ve birkaç araç içi ses problemi sebebiyle aracımı servise bıraktım. Aracım 2016 Megane IV Icon Hb. Sistem versiyonum 2.2.19.300 idi. Gün sonunda aracımı teslim aldığımda sistemimi 7.0.24.166 ya yükseltmişler. Öncelikle radyoya değineyim : İş yerimden evime kadar olan yarım saatlik sürüşüm sırasında genelde yaşadığım radyo sorununu yaşamadım. Kesin bir şey söylemek için erken olsa bile radyo kanalım ses cızırtı yapacak kadar sinyal kötüleşse dahi yeni bir kanala geçiş yapmadı kendi kendine. Burası bile bir değişim olduğunu gösteriyor.
Yalnız güncelleme ile birlikte yarım saatlik sürüşüm sırasında şu sorunları yaşadım :
1- Aracın ekran stilini ayarlayamama, orta ekranımdaki ekran tuşuna basıp gösterge paneline girince içeride yalnızca ekran parlaklığını ayarlayabildiğiniz bir ayar yer alıyor. Multisense ayarları içerisinden "Mevcut Modu Ayarla" kısmında gösterge panel stillerini seçmeme rağmen ekran hep sabit kalıyor.
2- Eco mod için bir tuş var kullananlar bilirler. Hangi modda sürüyor olursanız olun o tuşa basınca araç Eco moduna geçer. O tuş çalışmıyordu.
3- Gösterge ekranında lastik basınçlarını görebiliyorsunuz. O kısımda lastik basınçları sürüş boyunca boş görünüyor. Bilgi yok yani. "Lastik basınçlandırma yok" gibi bir de uyarı veriyor.
4- Neutral, sport, perso, comfort modlarında klima yüksek fan ayarlarında (3-4-5) çalışabiliyor. Eco modunda ise nadiren 3 ile çalışır ve genelde ise 1-2 ayarlarında çalışırdı. Bugün ise Eco moduna geçmeme rağmen klimanın çalışmasında herhangi bir değişiklik göremedim.
5- Ayrıca aracımı aldığımdan beri kullandığım yol/seyahat/ km bilgileri sıfırlanmıştı. İlginç olarak yalnızca Tüketimsiz Mesafe hala aldığımdan beri süregelen değeri gösteriyordu.
Bunlar yalnızca yarım saatlik kısa sürüşüm ve sonunda 5dk lık bir kurcalama sonucu karşılaştığım sorunlar. Radyo problemi iyileşmiş gibi. Orasını kesin söylüyorum. Bu yaşadıklarım için ise tekrar servise gideceğim.