Arkadaşlar merhaba , buji hakkında tecrübe ve birikimlerimi,kullandığım bujiler arasındaki performans farklarını siz megane 2 kullanıcılarıyla paylaşmak istiyorum. Şimdiye kadar periyodik bakımlarda yaklaşık 70-80bin km süresince hep eyquem çift tırnak buji kullandım (EYQUEM RFC58LZ2E) . Normalde bu buji megane 1 bujisidir fakat ben teknik olarak verilerini incelediğimde orjinal megane 2 tek tırnak ateşleme bujisiyle aynı olduğunu gördüm (diş uzunluğu,diş ölçüsü vs.) ve şimdiye kadar hep bu çift tırnak bujiden devam ettim aracıma uyumlu sonuçta ve oldukça memnundum . En sonki periyodik bakımda orjinal tek tırnak bujiyi aldım ve performans farkı olacakmı diyerek taktırdım . Gerçektende fark var fakat olumsuz yönde fark var .yaklaşık 4000km tek tırnak bujileri kullandım dayanamayıp bir kaç gün önce eyquem çift tırnağa geri döndüm . Tek tırnaklı buji kullanırken yüksek vites düşük devirde hızlanmak istediğimde mesela 5.vites 1500 devir araç gitmek istemezdi sesi değişirdi mecburen vites düşürürdüm Çift tırnak bujiyi takınca alt devirlerde ki bu isteksizlik farkedilir oranda ortadan kalktı, deneme amacıyla 3. vites 1000 devire kadar düşüp tekrar gazladığımda araçta ne bir nazlanma ne bir zorlanma sesi felan kalmamıştı akıcı bir şekilde nazlanmadan devirleniyordu . aracım eski haline döndü diyebilirim . 2 buji arasinda üst devirlerde bir fark yoktu yalnizca aradaki tek fark çift tırnak buji alt devirlerde daha iyi bir ateşleme sağlıyor o kesin , haliyle araç daha atik oluyor . Artık gözlemlerim sonucu tek tırnak buji kullanmam için sebep kalmadı çift tırnak buji alt devirlerde fark edilir derecede daha iyi .
Denemek isteyen olursa EYQ-RFC58LZ2E ürün bu .
En ucuza satanda bu https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/buji-atesleme-renault-clio-1-4-i-megane-1-6-i-takim-277170348
Kolay gelsin
Denemek isteyen olursa EYQ-RFC58LZ2E ürün bu .
En ucuza satanda bu https://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/buji-atesleme-renault-clio-1-4-i-megane-1-6-i-takim-277170348
Kolay gelsin
Son düzenleme: