Arkadaşlar merhaba.
İnternette benim aracın moturuna yapılmış bir chip tuning ile ilgili tatminkar bilgilere pek ulaşamadım. Malum ülkemizin resmi motor tipi dizel oldu.
Yani yaptıran var mı, varsa da ne derece memnun, uzun süreli kullanım verileri, yakıt sarfiyatı nedir doğru dürüst bir bilgi paylaşımı bulamadım. Zaten türk teknik içerikli forum sitelerinde daha ilk sayfadan aradığınız cevapları bulmak bir kenara, verilen cevaplar boş muhabbetlere dönmüş oluyor.
Gelelim sadede;
Bütün bu belirsiz durumları göz önüne alıp, gözümü kararttım ve kendimi kurban ilan ederek, 2013 model, 35500 km deki 3. sahibi olduğum aracım çarşamba sabahı itibari ile OBD den yazılım yükleterek 140hp / 240nm tork değerlerine çıkarttım. (Tabiki ben yapmadım, birçoğunuzun bildiği ünlü bir firmaya)
Öncelikle şunu belirteyim; 3000d/dk yı pek geçmeyen biriyim. Yani ancak sende 2-3 kere o da uzun yolda 130km/h yaparım.
Yani demem odur ki; yazılım amacım tasarruftu. Hanüz yeni olduğu için haliyle teknik bilgi veremeyeceğim.
LPG de araştırdım fakat uçuk fiyatlardan dolayı degmeyeceğine karar verdim.
Su kadarını söyleyeyim; ne kadar dikkat etsem de aracın şehiriçi tüketimi 8-8.5 lt. Beklentim; yazılım sonrası bu değerlerin 1 lt altını görmek.
Hem sehiriçi hem de uzun yol deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım. Beklemede kalın.
NOT: Gereksiz tartışmalara mahal vermemek maksadıyla firma ve fiyat vermedim, özelden sorabilirsiniz.