Ceza Yedim , Haklarim Nelerdir.. ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ByTyFn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ByTyFn

Tayfun SÖYLEMEZ,
Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Merhaba ;

Dün Sabah Saat 09:45 Sularinda raçim İle İlerlerken Eve Gitmek Üzere Bir Sokağa Girdim ve Sokaği Yoğun Trafik Halinde Gördüm .. İlerden Gelen Dengesiz Polis Memuruna Ne Oldugunu Sordugumda Sokağin Başinda Kanalizasyon Çalişmasi Oldugunu ve Geri Geri Çikip Öteki Caddeden Gitmemizi Söyledi ve Sokağin Başina Doğru Yürüdü.. Buraya Kadar Sikinti Yok.. 1. Araç Çikti 2. Araç Çikti Bu Arada Trafik Sol Taraftan Tek Yönlü Şekilde Akiyor..

Bir Resimle İçine Bulunduğum Durumu Anlatayim Sizlere.. ;

Resimdeki Mavi Arabayi Benim Araçim Varsayalim , Geri Geri Gelirken Trafik SOldan Aktiği İçin Gözüm Sol Tarafta ve Trafik Durdu Bende Tam Çikarken
..Tak Diye Bir Ses Geldi ve Dikizden Baktim Polis Bagajima Vuruyor ve Polis DUR DUR NAPİYOSUN Diyo.. Neyse Durdum ve Bekledim Ön Yolcu Kapimi Açti ve SEN NASİL SÖFÖRSÜN , HİÇ ARKANA BAKMİYOMUSUN BENİ EZECEKTİN diyip kapiyi ÇOK HİZLİCAA , KÜFÜR EDER gibi çarpti suratima.. Bende bu durum karşisinda indim arabadan VE SEN KİMSİNKİ BENM ARAÇİMİN KAPİSİNİ BU ŞEKİLDE ÇARPİYOSUN DİYE çikiştim polise .. Sonra bu sefer getir ehliyetini ruhsatini ceza yazicam sana dedi bende getirmiyorum ceza yazacak bir durum yok şu an ben senin dediğini yapiyorum dedim ve sonra getirceksin demesi üzerine bindim araçima ve yoluma devam ettim..

Aradan 1 saat süre geçtikten sonra emniyetten bir ekip evime gelip lkarakola götrdüler beni megerse bu s.refsiz şikayetçi olmuş benden ifademi verdim bende şikayetçi oldum kendisinden ve ifademi verdikten bir müddet sonra trfikten bir ekip gelip bana ceza yazdilar ..

10007437_701853623210527_5268881821678667350_n.jpg

Cezada ; 1 : POLİSİN İKAZİNA UYMAMAK : 172 TL

2 : GERİ MANEVRALARDA DÜZGÜN ŞARTLARA UYMAMAK : 80 TL

3 : TRAFİĞİ VE EKİBİ TEHLİKEYE DÜŞÜRMEK : 80 TL

Olmak üzere toplam : 332 TL cezai işlem uyguladilar..

Şimdi Sizden İstediğim Yardim Şu ;

1 : Araç Annemin Üstüne Fakat Muhattap Benim , Cezaya İtiraz Ederken Annemmi Dilekçe Yazacak Yoksa Benim Dilekçem Yeterli Olurmu..

2 : Cezayi Yediğim Yer Mimar sinan caddesi olarak geçmesi gerekirken ve muhattab olan polisin imzasi gerekirken .. Adres ifade verdiğin polis merkezi ve memur baska biri buda ititrazda etkili olurmu ?

3 : Bu Benim İlk Cezam Bu Yüzden Konu Hakkinda Şunu Yap Bunu Dediğiniz Bir Öneriniz Varsa Lütfen Beni Yönlendirin..

4: Tahimi Mahkeme Sonucu Ne Olur Acaba Sizce.. ?

Şimdiden İlginize Tesekkürler..

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun

1- cezayı sen yedin,araç sahibi değil sen sorumlusun

2-Cezayi sana sonrdan gelen ekip kesmiş,cezada polis merkezinde kesildiği için adres orası. İtiraz derken, cezayı ödeyip trafik mahkemesine dava açmak gerekir. Kazanırsın kaybedersin bilmem ama çok yipranirsin maddi manevi

3- tek tavsiyem sakin ol, bilenlerden akıl al. Avukat vs

Geçmiş olsun öncelikle, Araç kimin üzerine olduğunun bir önemi yok, ceza şöföre kesildiği için muhattap sensin.
adam sırf gıcıklığına yapmış belli, hani emniyet kemeri,hız vs cezası olsa neyse de trafiği tehlikeye atıyordu beni eziyordu gibi bir suçlama ile karşılaştığın için bence bunun sonunda her türlü haklı olsan da haksız çıkarsın,
olay trafik cezasından çok inada binmiş görünüyor, belki itiraz ederken o noktada mobese varsa ceza gerekçelerini kameradan tekrar bakıp değerlendirilmesini isteyebilirsin.

Son düzenleme:
Adamlar işi biliyor , arkandan cezayı yollamamış gelip sana kesip imzalatmışlar , keşke imzalamasaydın.Eğer arkandan yollasaydı ispatlı yollaması gerekirdi.
Cezaya bu aşamada bir şey yapamazsın.
Senden mukavemetle ilgili bir konuda şikayetçi olmuşsa Yusuf'unda dediği gibi görüntü bulmaya çalış.Ha bulamadın mı hakime çıktığında sende abartarak anlat ,mutlaka iki tane şahit ayarla,çünkü o ayarlayacaktır haberin olsun. hatta tanıdığın avukat varsa ona sor.

Yorumlariniz İçin Tesekkürler ;

Cezayi Yazan Polis Memuru Benim Arkadaşimdi ve İmzala Sonra Git İtiraz Et Dedi Bana .. Şu Anki Açiklamalariniza Göre Bizim Hiç Bir Hakkimiz Yok Gibi Görünüyor..

Sen cezayla uğraşmayı sonraya bırak , hangi konudan senden şikayetçi olmuş onu öğren.Görevli memura mukavemet ise eğer hemen önlemini al.Çünkü onun arkası sıkıntılı olur.

geçmiş olsun tayfun

tartışma anında hakaret küfür sarferdildi mi? gerekçe ne olursa olsun geri manevra kuralları ihlali var. ehliyet ve ruhsatı istediğinde çekip gitmekle iyi etmemişsin. karşındaki görev başında bir kolluk görevlisi bunlar senin açından olumsuz yönler.

mümkünse uzlaşma yoluna gidip konuyu tatlıya bağlayın derim. mahkeme işleri yıpratıcı masraflı işler. trafik ekibiyle zıtlaşmayı tercih etmem. olmadık zamanda kemer, sinyal, serit değiştirme......vs basit nedenlerden cezaların arkası gelebilir

Tesekkurler ,

Herhamgi bir kufur soz konusu olmadi sadece aracima zarar werdigi ve gorevini kotuye kullandigi icin ben ehliyetimi vermek istemedim...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tayfun geçmiş olsun ceza tutanağını imzalamasaydın senin açından daha kolay olurdu diye düşünüyorum. En güzeli bi avukata danış bence

geçmiş olsun tayfun

tartışma anında hakaret küfür sarferdildi mi? gerekçe ne olursa olsun geri manevra kuralları ihlali var. ehliyet ve ruhsatı istediğinde çekip gitmekle iyi etmemişsin. karşındaki görev başında bir kolluk görevlisi bunlar senin açından olumsuz yönler.

mümkünse uzlaşma yoluna gidip konuyu tatlıya bağlayın derim. mahkeme işleri yıpratıcı masraflı işler. trafik ekibiyle zıtlaşmayı tercih etmem. olmadık zamanda kemer, sinyal, serit değiştirme......vs basit nedenlerden cezaların arkası gelebilir

Aynen katılıyorum, kolluk kuvvetiyle zitlasmaya gelmez, heleki kaçmak senin elindeki bütün kozları almış. Adam seni takip edip arkandan ateş bile edebilirdi seni durdurmak için.

Geri