Captur için hangi marka kışlık lastik tavsiye edersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
PeTlAs 205 / 50 R 17 RF

Merhaba, ben malum bütçemden dolayı PETLAS 205 / 50 R 17 RF model kış lastiği almayı planlıyorum. Taksitli 195TL- bayiden buldum.

attachment.php

Son düzenleme:
Michelin en iyisidir ama parası..

HAklısınız, teşekkürler.

Petlas tavsiye ederim ...

S.A. ben de dCI EDC için, Petlas 205/50/17 Snowmaster W651 aldım ancak %10 eğimli yolda kalkışta araç patinaj çekiyor. Acaba 215 veya 225 ölçülü kış lastiği mi alsaydım?

Son düzenleme:
Kış Lastiği her il de zorunlu değil illerin listesi yayınlandı.izmir de ticariler dahil zorunlu değil.

Birde kış lastikleri 7 C nin altında işe yarar deniyor ve dikkat ettiyseniz ıslak hava fren performansları çok yüksek değil hatta yaz lastiklerinden kötü.Yani hava 7 derecenin üzerinde ise kış lastiği daha emniyetsiz olmuyor mu???

Diğer kangoo için petlas snowmaster w651 aldık ben henüz kullanamadım ancak bizimkiler sessizliği çok iyi dediler.

Merhabalar, ben orijinal ebatı değiştirmek istemediğim için Kumho 205/55/17 aldım. 10 gündür kullanıyorum, gayet memnum almak isteyenlere tavsiye ederim.

Merhaba, 2 hafta önce 205/60/16 Bridgestone Lm32 aldım. Takması, saklaması v.b 9 taksitle toplam 1040 tl'ye mâl oldu. Hallaçlı köyünde yaşıyorum, kar ve buzlanmayla mutlaka karşılaşıyorum. Lastik değiştirmeden önce sokağın başına kadar lastiklerin önüne kartonlar koyarak, kürekle kar kazıyarak ancak gelebilmiştim. Şimdi hiç zorlanmadan girip çıkıyorum. Asfaltta da hiç sıkıntı yaşamadım, -8 derece, ıslak zemin, yarı buzlu koşullarda seyahat ettim. Söylene söylene almıştım ama kış lastiği gerçekten işe yarıyormuş. Seçtiğiniz bir markayı takmanızı tavsiye ederim.

michelin alpin 5

BİNEKLERE ZORUNLU DEĞİL

Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık'tan itibaren başlamasına rağmen hangi araçların kış lastiği takmasının zorunlu olduğu konusunda kamuoyunda hala kafa karışıklıkları var. '2012'den bu yana uygulanan genelge kapsamında zorunluluk sadece kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve A türü yetki belgeli otomobilleri kapsıyor. Binek otomobil sürücüleri isterlerse kış lastiği takıyorlar.

VALİLİK KARAR ALABİLİR

Valiler hava şartlarına göre gerek gördükleri taktirde, il sınırları içinde otomobiller için kış lastiği kullanımını zorunlu hale getirme yetkisine sahip.

Geri