Captur Çift Renk Kim Biliyor :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thetuzla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Kaplama ile boyanın arasında maliyet farkı çok olur mu? Varsa sıkıntı büyük bence.

Arkadaşlar selamlar tekrardan,
Renault Fransa'ya Captur modelinin üstü kaplama mı boya mı şeklinde yazmıştım ve dönüş yaptılar hatta Renault Türkiye de devreye girdi, sonuç boyaymış, kaplama vb ürün değilmiş.
Aşağıdaki linkte de mavi Captur modeline siyah boya yapılırkenki görünütler de var videonun 32. saniyesinden itibaren görebilirsiniz işlemi. arabanın her tarafı tavan ve çitalar hariç sarılıp siyah boya püskürtülüyor üstüne.
http://www.youtube.com/watch?v=CxHeOO6gi0A

Yeni fazları bilmiyorum ama bizdeki kesin kaplama. Tavanda taş atığından dolayı atan kısım kırmızı.

Hatta arkadaşın birisinde yıkama esnasında bu para kalkmış ve altta kırmızı renk görünüyordu.

Birde dikkat ederseniz araçlar tek renk boyanıyor.Üst tavan boyama görünmüyor.Sonradan kaplama olduğundan dır. Ben aldıktan sonra öğrendim satıştaki arkadaş tanıdıktı mahkemeye vericem Renaultu dedim ciddimi diyorsun dedi :) Yok dedim ben araçtan memnunum :)

Arkadaşlar Merhaba

Captur Tavan siyah renk olanlar boya olmayıp kaplama olduğunu biliyor mu ?

Kapılardaki kısmın kaplama olduğunu biliyordum ama tavandaki rengi boya sanıyordum .Üstü siyan olan araçların kaplama olduğunu fark ettim :)

Tavanda ön tarafta taş sıçramış ve ufak bir kısım altta kırmızı olarak gözüküyor.

Deniz kenarnda oturduğumdan martı pisliği sandım ancak baktığımda kaplamanın kalktığını ve altında kırmızı renk olduğunu gördüm.

Baya güzel kaplamışlar hiç belli olmuyor ama yüzeydeki dalgalı renkten anlaşılabiliyor. Dikkatli bakmayınca boya olduğu kesin gibi.

Açıkçası rahatsız değilim ama baştan bilsem daha iyi olurdu .

Bu arada üstü bej olanlar boya bildiğim kadarı ile.

Bilmez olur muyum? Ağaç altında kalan araca kuşlar pislemiş. Pislenen yerlerde boya kabarcıklar halinde kalktı, altında bej boya göründü. Bunu bilseydim asla çift renk almazdım. :sinirli

Bilmez olur muyum? Ağaç altında kalan araca kuşlar pislemiş. Pislenen yerlerde boya kabarcıklar halinde kalktı, altında bej boya göründü. Bunu bilseydim asla çift renk almazdım. :sinirli

Açıkçası bu şekilde olduğunu alırken bilseydim de alırdım :)

Tek renk şahsi görüşüm albenisi yok.

Bu şekilde de olsa çift renk kullanıcısı olarak şahsen yine de tercih ederdim. Bir önceki aracımda kuş pisliklerinden çok çektim. Hele ki İstanbul gibi martıların çok olduğu boğaz ve deniz kenarında oturuyorsanız oldukça sıkıntı. Önceki aracımda 3-4 yerinde martı pisliğinden dolayı yanık ve boya kalkması vardı ayrıca aracın üzerine çıkan kedilerin tırnakları yüzünden çizikler mevcuttu, bir iki yerde de reçine. Bu gibi sorunlara en güzel çare aracı kaplattırmak. Bu yaz Capturumu bayiden alır almaz komple kaplattırdım artık dert etmiyorum :D

Reno Fransa’dan bayi aracılığı ile resmî bir cevap geldi. Buna göre tavana ilk önce şeffaf kaplama yapılıyormuş daha sonra siyah ya da beyaz tavan rengi ne olacaksa ona göre boyanıyormuş. Lake kaplama tarzı bir nevi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu şekilde de olsa çift renk kullanıcısı olarak şahsen yine de tercih ederdim. Bir önceki aracımda kuş pisliklerinden çok çektim. Hele ki İstanbul gibi martıların çok olduğu boğaz ve deniz kenarında oturuyorsanız oldukça sıkıntı. Önceki aracımda 3-4 yerinde martı pisliğinden dolayı yanık ve boya kalkması vardı ayrıca aracın üzerine çıkan kedilerin tırnakları yüzünden çizikler mevcuttu, bir iki yerde de reçine. Bu gibi sorunlara en güzel çare aracı kaplattırmak. Bu yaz Capturumu bayiden alır almaz komple kaplattırdım artık dert etmiyorum :D
Yazacaklarımın aynısını yazmışsınız, acaba siz ben, bende siz miyim :) aynıları başıma geldi ve aracı temmuzda alıp direk kaplattırdım

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yazacaklarımın aynısını yazmışsınız, acaba siz ben, bende siz miyim :) aynıları başıma geldi ve aracı temmuzda alıp direk kaplattırdım

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:))) Ayrıca sizd farkettiniz mi bilmiyorum ama normal boyadan farklı olarak araç sanki daha az toz, kir tutuyor. Bir önceki aracımda kırmızıydı ama kaplama yaptırmamıştım ordan kıyaslayabiliyorum. Ayrıca ufak bir yağmurda bile sanki yıkamacı da yıkattırmışsınız gibi tertemiz oluyor. Belki kullanılan folyonun özelliğinden de kaynaklanıyor olabilir.

Geri