CAPTUR 1.5 triger

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kumsat2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kumsat2

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar Aracim 2015 captur.1.5 Triger degistirmeyi dusunuyorum sizden fikir almak istedim..
80 bin km.dayandi 5.yili degistirmelimiyim ilk olacagi icin servistemi yaptirsam diye dusunuyorum.
Normal bakimini yaptirdgim yer var ama Triger konusunda Servistemi yaptirsam fiyatlari hakkinda bilgi sahibimisiniz tsk ederim.. Ankara dayim...

Triger için normalde 4.yıl veya 80.000km . Hangisi önce gelirse . Bazı arkadaşlar km 80000km altında olduğundan senesi 5 yılda olsa yaptırmıyor ve gerek yok yorumları yapılabiliyor.

Bu yorumu yapan arkadaşlara şunu sormak istiyorum. Acaba olası bir problem olduğunda zararınızı karşılarlar mı ? Yani kendiniz riski alabilirsiniz ama başkalarınında bu riski almasını önermek bence anlamsız geliyor.

Aracınızın garantisi bittiği için karar sizin ama yetkili serviste fiyat fazla olacaktır.

Ben serviste yaptırmıştım garantisi bitmesine rağmen.Ancak bir sorun yaşadım ve bu sorunu 1 sene sonunda fark ettim. Sonrasında da aradan uzun süre geçtiği için birşey yapamamıştım.

Yetkili serviste en azından muhattap bulabilirsiniz. Ama dediğim gibi para sizin cebinizden çıkacak .

Bahsettiğim sıkıntıda şöyleydi. Aracın altından yağ kaçağı olduğunu ihtimali vardı ve takip ettim. Kontrol ettiğimde az bir kaçak vardı. ( Kaçak az ve koruma saçının içine damladığı için ve fark etmek zor oldu ) Sonrasında daha önce gittiğim servisi Yetkili servisliği bırakmıştı ve yakınımdaki ve bir arkadaşımında çalıştığı yetkili servise gittim. Arkadaş aracımı aldı ve 5 dk sonra beni çağırdı ve aracın altını bir yere çarptın mı veya işlem yaptırdın mı dedi ? Çünkü işlem görmüş dedi ve kuvvetli bir yapışkana benziyor dedi. Yok dedim birde tek şoför benim aracı kimseye de vermedim şu zamana kadar .Sonrasında şöyle bir durumda vardı.Aracın altını çarpmış olsam koruma muhafazasının da darbe almış olması gerekiyor ama parça sağlam. Ama triger için son servise gittikten sonra bir servislik durumum olmamıştı. Arkadaşım şu yorumu yapınca anladım ;

Triger değişirken şanzıman 3 ayaklı sehpaya koyulurken sıyırmış ve oradan bu parça zarar görmüş olabilir dedi. Bende Maise de konuyu iletmelerini ve bu mağduriyetimde yardımcı olunmasını istedim. Aracımın servis bakımlı olmasından dolayı 2000 küsur olan bu parçanın değişmesinde yarısını almadılar. Yetkili servis pahalı ama bazı durumlarda müşteri memnuniyeti kapsamında ücretsiz destekleri de olabiliyor.

Tsk ederim.arkadsim tabiki serviste muhatap bulabiliyorsun bazi seyleri..
Fakat servislerinde 0 arac satan firmalarla anlasmali oldugunu cogunlukla Parcalari fazla fiyata satip kazanmlarinida biliyoruz. Sordugum.cogu usta yuz bine kadar sknti olmayacagi yonunde soledi bana zaten 80 bine yeni geldi arac...
Sanirim.onemli bir parca.oldugu icin ozelikle takilirken...serviste degistirecegim...
Fiyat konusunda bilgi verebilirmsn..maliyet nekadar...

Geri