1.2 tce 120 hp yaz kullanımı ortalama-karma tüketim 5.6 lt.(kışın max.0.8 lt kadar artabiliyor..)
uzun yolda mutlaka hız sabitleyici kullanıyorum.rampa aşağı inerken vites küçülterek sadece motor freni ile iniyorum,neredeyse hiç ayak frenini kullanmıyorum (böylece balatalarım aşınmamış oluyor vede alternatör vasıtasıyla akü şarj oluyor ve akünün ömrü uzuyor..)
Genelde de freni ş.içi dahil (gerekmedikçe) çok az kullanıyorum.(şunu unutmayın, ''ne kadar sık frene basıyorsanız, okadar gereksiz gaza basmışsınız demektir..'')
uzun yolda tek kişi sakin kullanımda ort.4.0 lt.leri görebiliyorum.(ort.80 km gibi hızlarda..)
ş.içi çok sıkışık dur-kalk trafik hariç (sadece ışıklarda duracak şekilde) 6 lt.lerde seyredebiliyorum.
trafik ışıklarında asla sert kalkış yapmıyorum,sert araç kullanmıyorum.belittiğim gibi olması gerektiği gibi trafik kurallarına,hız sınırlarına uyarak sakin,yumuşak araç kullanırım,asla ani hızlanma yapmam (gerekmedikçe) bunu özellikle belirtmek istiyorum.
bu güne kadar 6.5 lt.yi hiç görmedim max.6.lt.lerde kullandım Captur'umu.
Bir keresinde kurtköyden şileye giderken 65.km sonrasında şileye vardığımda ort.tüketim 3.9 lt.idi.dönüşte tekrar sıfırlayıp eve vardığımda ort.tüketim 4.2 lt gösteriyordu.
son 980 km ort.tüketimim 4.9 lt.
yakıt tüketimini lastik basıncının düşük olması,hava filtresinin kirli olması,bakımların zamanında yapılmamış olması,hava sıcaklığının düşük olması vs.vs.. gibi değerler etkiler ve arttırır ama asıl önemlisi kullanım şekliyle vede dolaylı olarak kullanıcıyla ilgilidir..
Kıssadan hisse;
''çok yakan otomobil yoktur, çok yaktıran (kötü) kullanıcı vardır..''
Kısacası tüketim değerleri kişiden kişiye,kullanıcıdan,kullanıcıya kullanım şekline göre değişiklik göstermektedir,yukarıdaki farklı farklı kullanıcıların yakıt-tüketim değerlerinde olduğu gibi..
umarım yardımcı olabilmişimdir,
herkese keyifli sürüşler..