Geçen sene Captur 1.2 TCe için 4. yıl periyodik bakımı ile ilgili bilgi vermiştim;
http://www.renaultfanclub.com/renau...0-captur-1-2-touch-4-yil-periyodik-bakim.html
Bu sene geçen sene yaptırmadığım Alternatör Kayışı ve Bujilerin de değişmini içeren 5. yıl periyodik bakımını yaptırmak için Isparta, Oto Petrol Renault yetkili servisine gittim.
Yapılan/Ücretlendirilen işlemler;
1. Motor Yağı
2. Karter Tapa Contası
3. Yağ Filtresi
4. Hava Filtresi
5. Polen Filtresi
6. Alternatör Kayışı + Gergi Kiti
7. Ateşleme Bujisi (4 adet)
8. Paket Renault Bakımı
----
9. Motor İç Temizleme > Bunun hediye olduğu söylendi!
10. Yaz Cam Suyu (1LT)
11. Sarf Malzeme ve Geri Dönüşüm Bedeli
Toplam ödenen (%25 indirim yapılınca) 1400,34TL.
Araç ~41.000km de, eski kayışı inceledim hiçbir sorun(eskime, yıpranma) görünmüyordu; eğer Özel Servise gitsem zannediyorum 1 yıl daha kullanabilirsiniz diyebilirlerdi.
-----------------
Geçen sene ben bakım yaptırdıktan sonra paylaşılan
http://www.renaultfanclub.com/renau...1-2-tce-4-yil-bakimi-soke-mimar-otomotiv.html
"ön taraf 12mm den 9 mm ye düştü arka taraf 12 mm olarak ayarlandı"
konusunda EDC şanzımanın baskı balata kalibrasyonunu diye birşey okumuştum. Bu sene gittiğim Y. Servise bu ayarın da yapılmasını istediğimi söyledim. Bana aracı bilgisayara bağlayıp böyle bir ayar olmadığını gösterdiler. Orada bir yerde
Debriyaj 1 9.8 mm
Debriyaj 2 15.4 mm
yazan bir yer vardı. Bunu 9-12 yapamaz mısınız dedim, onu araç kendi yapıyor biz buradan müdahale edemeyiz dediler.
Söke'deki Y.Servis yapıyor da siz nasıl yapamıyorsunuz diyince kem küm
Sonuç EDC şanzımanın baskı balata kalibrasyonunu diye birşey yapamadılar.
---
Şuan eksik olan ve Yapılması gerekenler;
1- Akünün değişmesi gerektiği söylendi, akü değişimi için ~670TL (yine %25 indirimli) fiyat çıkardılar, şimdilik onu yaptırmadım.
2- Fren pedalına basarken ve özellikle pedaldan çekerken gıcırt diye(paslı demirler bir birine sürtünüyor gibi) bir ses geliyor. Ona baktırmam gerekiyor.
3- Arka silecek bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor.
http://www.renaultfanclub.com/renau...0-captur-1-2-touch-4-yil-periyodik-bakim.html
Bu sene geçen sene yaptırmadığım Alternatör Kayışı ve Bujilerin de değişmini içeren 5. yıl periyodik bakımını yaptırmak için Isparta, Oto Petrol Renault yetkili servisine gittim.
Yapılan/Ücretlendirilen işlemler;
1. Motor Yağı
2. Karter Tapa Contası
3. Yağ Filtresi
4. Hava Filtresi
5. Polen Filtresi
6. Alternatör Kayışı + Gergi Kiti
7. Ateşleme Bujisi (4 adet)
8. Paket Renault Bakımı
----
9. Motor İç Temizleme > Bunun hediye olduğu söylendi!
10. Yaz Cam Suyu (1LT)
11. Sarf Malzeme ve Geri Dönüşüm Bedeli
Toplam ödenen (%25 indirim yapılınca) 1400,34TL.
Araç ~41.000km de, eski kayışı inceledim hiçbir sorun(eskime, yıpranma) görünmüyordu; eğer Özel Servise gitsem zannediyorum 1 yıl daha kullanabilirsiniz diyebilirlerdi.
-----------------
Geçen sene ben bakım yaptırdıktan sonra paylaşılan
http://www.renaultfanclub.com/renau...1-2-tce-4-yil-bakimi-soke-mimar-otomotiv.html
"ön taraf 12mm den 9 mm ye düştü arka taraf 12 mm olarak ayarlandı"
konusunda EDC şanzımanın baskı balata kalibrasyonunu diye birşey okumuştum. Bu sene gittiğim Y. Servise bu ayarın da yapılmasını istediğimi söyledim. Bana aracı bilgisayara bağlayıp böyle bir ayar olmadığını gösterdiler. Orada bir yerde
Debriyaj 1 9.8 mm
Debriyaj 2 15.4 mm
yazan bir yer vardı. Bunu 9-12 yapamaz mısınız dedim, onu araç kendi yapıyor biz buradan müdahale edemeyiz dediler.
Söke'deki Y.Servis yapıyor da siz nasıl yapamıyorsunuz diyince kem küm

---
Şuan eksik olan ve Yapılması gerekenler;
1- Akünün değişmesi gerektiği söylendi, akü değişimi için ~670TL (yine %25 indirimli) fiyat çıkardılar, şimdilik onu yaptırmadım.
2- Fren pedalına basarken ve özellikle pedaldan çekerken gıcırt diye(paslı demirler bir birine sürtünüyor gibi) bir ses geliyor. Ona baktırmam gerekiyor.
3- Arka silecek bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor.
Son düzenleme: