''Bugün Megane I Aracına Ne Yaptın''

tüm megane 1 ci arkadaşlarımın mübarek berat gecesini kutlar, hayırlara vesile olmasını, günahlarımızın bağışlanmasını yüce Allah'tan dilerim.

yasasın megan 1

ilk bayram mesajı benden.
tüm arkadaşların, özellikle megane 1 cilerin bayramı mübarek olsun:)
dargınlar barışsın, kinlikler, hinlikler bitsin.
hayırlara vesile olmasını yaratandan dilerim.

Rolanti valfini temizlemeyi koydum kafaya :D Arabanın devri 650-800 devir aralığında çok gidip geliyordu bugün gittim söktüm valfi kurum bağlamıştı etrafı temizledim falan sonra çıkardım vida kısmını falan yayını derken haydaa ölçüsünü almadık ya laa :D neyse kaba bi temizlik yaptıktan sonra taktım yayı vidayı derken herşeyi yerleştirdim marşa bastım çalıştı sonra tık diye durdu :D uzun kalmış vida ayarı neyse söktüm bi hışımla çektim vidayı biraz daha sıktım sonra oturttum yerine herşey tamam marşa bastım tıkır tıkır 750 devirde :D çok nadirde olsa 700-750 arası falan gidip geliyor tavsiye ederim bi bakın parçanın sıfırı 50 tl gibi bişey..boğaz kelebeğine girişmekte vardı aklımda ama baktım sorun yok dertsiz başa dert almayalım diye elleşmedim :D Ha bide sol arka cam açılmıyordu sigortalarla oynadım biraz değiştirdim falan sorun kalmadı :D

1 saat yıkadım kuruladım 3 saat pasta elle cila yaptım 1 saatte iç temizlik yaptım :)

Geçen günde kolçak koymuştum onunda fotoğraflarını ayrı bi konuda atıcam 28 liraya aldım gayet orjinal oldu :)

normalde gösterge ekranına hiç bakmam. motor infilak olduktan sonra yağına da hiç bakmamıştım.
ustalar yaptıktan sonra bu sesli çalışıyor dedim, dinlemediler. neyse...
bi baktım oil ok yazmıyor. hemen götürdüm 1 lt yağ koydurdum(13tl). başka usta dediki yağı azsa şıkırtı yapar. şimdi düzelir.

bu arada rolanti valfini de temizlettim. 10 tl de işcilik : 23 tl

eski haline geldi sonunda, yıkılmadım ayaktayım dedi :)

lpg 20 kuruş düşünce hemen depoyü fulledim.

hayırlı olsun

Megane'mdan çok çok uzaklardayım. Onu çok özledim :) Onun için her gün parça bakıyorum :)

Geri