Benim ilacım RFC
Günlük alıyorum üstelik Reçetesiz sistem ile
Günlük alıyorum üstelik Reçetesiz sistem ile
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Haklarınızı helal edin bizlere kardeşim. Sizler olmasaydınız bizler şimdiye ölmüştük. Bu kadar net. Tekrar haklarınızı helal edin diyorum. Diyebileceğim başkada bir şey yok çünkü.qw
Haklarınızı helal edin bizlere kardeşim. Sizler olmasaydınız bizler şimdiye ölmüştük. Bu kadar net. Tekrar haklarınızı helal edin diyorum. Diyebileceğim başkada bir şey yok çünkü.qw
Allah şifa versin abim..
Yıllardır sağlık sektöründe çalışan biri olarak şunu net olarak söyleyebilirimki;
Yüzlerce hatta binlerce adını sanını bilmediğimiz hastalıklarla uğraşıp şifa arayan insanlarımız var. bu vatandaşlarımızın tedavileri için milyarlarca dolar para harcanıyor, her türlü görüntüleme sistemlerinden nükleer tıpa kadar.. SGK lı kişilerden alınan bu cüzi miktardaki katkı payları olmasaydı eğer, Ne bu tıp teknolojileri ülkemizde olur ne eczane kuyrukları yok olurdu, vatandaş ilaç bulamaz parası olmayan kaba bir tabirle ölümü bekler olurdu.. fazla değil daha 10-15 sene öncesine kadar bu kuyruklardaydık.. Kim ne derse desin sağlık sektörü yüzyılın en iyi atılımlarını bu son dönemde yaşamıştır. ve teknoloji ile birlikte hizmet kalitesi de çok arttı.
Fakat nankör insan olmamızdan ötürü sanki daha önceki bu durumları görmezden gelip hatta unutup Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hep bu şekilde hatta daha iyi bir hizmet alıyormuşuz da bozulmuş gibi devletin yaptıkları karşısında hakkımızı haram edebiliyoruz..
Haksız kazanç elde eden herkese her kazanç HARAM'dır, bu kim olursa olsun. ama bizim verdiğimiz bu paralar olmasa bunca ilaç ve şifa bekleyen insanlara umut olamazdık.
o yüzden ben kendi çalıştığım hastanede bile her muayene oluşumda Muayene ücreti vermesem bile devletin muayene için bizden kestiği 12TL olan katkı payını ÖDÜYORUM. Ödemesem kimse neden diye sormaz. ama bunu bildiğim için ÖDÜYORUM ve Ödemeye de devam edeceğim. Son kuruşuna kadar da HELAL OLSUN.
Son sözüm hazır konusu açılmışken televizyonlarda gazetelerde ayda yılda bir çıkan "İlaç alamıyoruz, şu ilacı alamazsak çocuğum ölecek vs.vs." gibi haberlere..
Devlet onaylı, altını çiziyorum ONAYLI ve Türkiyede ruhsatlı olan tüm ilaçları karşılar, öyle ilaç alamıyoruz olayı falan yok.
Binlerce vatandaşımız ilaçlarını alabiliyorken sen neden alamıyorum diye kalkıp medyada yaygara koparıyorsun?? ben söyliyeyim, çünkü bu vatandaşın hastalığı ile ilgili kullanılacak ilacı doktoru önermiştir (türkiyede her hastalık ile ilgili ilaç olmasına rağmen) ve yurtdışından ithal edilebilecek türkiye de ruhsatı olmayan bir ilaçtır. Devlet ilaç ithal etmez. Bu yüzden ilaç bedelini ödemez. Vatandaşın Türk eczacılar Birliğine müracaat ederek ilaç ithalatı için başvuru yapması gerekir. Tabi ilaç bedelini karşılamak kaydı ile. TEO hesabına ilaç bedeli yatırılır ve TEO ilacı getirir..(Kaynak)Ama vatandaş istiyorki ilacı devlet bulsun getirsin ve ödesin. Öncelikle ilacı üreten firma ilacı satacağı ülkelerde ruhsatını alıp dağıtımını yapsa Ecza depoları zaten o ilaçları getirebilecek. ama işlerine gelmiyor.
neyse çok uzattım bu konuyu.. Allah kimseyi çaresi olmayan hastalık ile sınamasın.
Çok şükür gidip her yerde cüzi bir ücretle muayene olup ilaçlarımızı rahat rahat alabiliyoruz.
Peki ya muayene paraları?
Onlar nereye aktarılıyor? Aynı yere mi?
Yanlış anlaşılmasın bilmediğim için soruyorum..
Kerem kardeşim benim kanserle uğraştığımı biliyorsundur sanıyorum. Eğer o paralar kesilmeseydi ben evimi, arabamı satmak zorunda kalacaktım veya kredi çekmek zorunda kalacaktım belki. Ama sadece girdiğim muayenelerin ve kullandığım ilaçların%20 ödediğim için hiç bir şeyimi satmadan tedavime devam ettim. Allah başımızda kilere zeval vermesin.12 3