Bu parçadan yağ kaciriyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Remzi41
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynen katılıyorum.Kelepçeli kısmın üzerinde karter havalandırma valfi ve borusu var.Valften sonra Hava filtresi çıkışına,yani Turbo temiz hava emişine bağlanıyor.Karter havalandırması yağ buharını çekip o hortuma basmış görünüyor(Şayet turbo yağ kaçağı mevcut değilse.).3. resimde kelepçenin sıktığı kısımda hortum yırtığı belli oluyor.O yırtıktan sızma yapmış olmalı.

Aynen katılıyorum.Kelepçeli kısmın üzerinde karter havalandırma valfi ve borusu var.Valften sonra Hava filtresi çıkışına,yani Turbo temiz hava emişine bağlanıyor.Karter havalandırması yağ buharını çekip o hortuma basmış görünüyor(Şayet turbo yağ kaçağı mevcut değilse.).3. resimde kelepçenin sıktığı kısımda hortum yırtığı belli oluyor.O yırtıktan sızma yapmış olmalı.

Ben kelepçeyi sokup baktığımda gözle görünür bir yirtik göremedim. Siyah izole bantla sıkıca sarıp çift kelepçeyle bağladım. Fotoğraftaki son hali.
Ilk sorumda belirttiğim gibi usta alttan bakarak turbodan yağ kaçağı geldiğini söylemişti. Aynı zamanda tam gaz yapınca egzos tan siyah duman atıyor. Usta bu siyah duman atma olayinida turbodaki yağ kaçağına bağladı. Sizce de öylemidir?

O zaman sorun olmaz diye düşünüyorum aracı biraz sıkıştırınca bende yağ görüyorum motor aynı aracınız intercooller lu 1.5dci 105 yada 110hp

Aracım 85 lik

siyah duman zengin karışım yani yakıtın verimli kullanılmadığı anlamına gelir. sadece performanslı kullandığınızda oluyorsa dert etmeyin bir arıza olduğunu sanmıyorum. alıntıdır
mavi duman olsaydı yağ yaktığını söyleyebilirdik. yalnız siyah duman yukarıdaki alıntı yaptığım gibi zengin karışım olduğunu biliyorum. duman beyaz olursada yanma odasına su karışıyordur diye biliyorum.

siyah duman zengin karışım yani yakıtın verimli kullanılmadığı anlamına gelir. sadece performanslı kullandığınızda oluyorsa dert etmeyin bir arıza olduğunu sanmıyorum. alıntıdır
mavi duman olsaydı yağ yaktığını söyleyebilirdik. yalnız siyah duman yukarıdaki alıntı yaptığım gibi zengin karışım olduğunu biliyorum. duman beyaz olursada yanma odasına su karışıyordur diye biliyorum.

Anladım teşekkürler

Merhaba benim aracımdada aynı sıkıntı vardı turbo arada bir devreden çıkıyor stop edip tekrar çalıştırınca devreye giriyordu. Ama artık hiç çalışmıyor. Egzosdan hergangibi duman atma olayı olmuyor.

Merhaba aracınızı stop ederken sarsıntılı ve geç stop etme varmı ? Yağ eksiltiyor mu?

Merhaba
kusura bakmazsanız sarsıntılı ve geç stop etme neyin belirtisi acaba paylaşabilir misiniz ?

Merhaba
kusura bakmazsanız sarsıntılı ve geç stop etme neyin belirtisi acaba paylaşabilir misiniz ?
Gaz kelebeği ve maf sensörü kirli olduğunda bu belirtiler oluyor genelde

Geri