Bu Hız Göstergeleri neden ters orantıda ?

Evet var bu işte bi terslik:)Özellikle Cliolarda yada Megane 2'lerde abartımı diyorum bu gösterge?Yoksa gerçeğin ta kendisimi:)

2009-renault-symbol-3.jpg

250kmhuh1.jpg

Abi işte bu oynama gecen bir konudada belirttim benim arkadaşın arabasında da 260 kadran var ve ara. 190 ı gecmıyordu bizde kadranı söktük arakda vidayla kadranı 50 de başlattık ve sonuc 260 ı da gectı kadran dimdik aşaya bakıyordu bu tarz resimlere kanmayın ilizyon hesabı :eyv

Megane 1lerde , 99 da makyajlı ve makyajsız olarak üretime başlandı .
Bu nedenle 99 yılının makyajsız olanlarında bile zaman zaman 240 Km/h lik kadran görmek mümkün...

Kadranlar niye değişir ?
Otomobil sistemleri yenilendikçe ve sensörler arttıkça ( Yol Bilgisayarı , lastik basınç sensörü gibi ) tüm özellikleri çalıştıracak ve içinde barındıracak kadranlar çıktı ortaya .
Kadranlar yenilendikçe ışıklandırma biçimleri bile değişti , dipsiz ampul yerine , LED ampuller kullanıldı .
Daha güzel fonksiyonlar eklendi örn : Vites değiştirme , servis ışığı , emniyet kemeri lambası vs. vs.

Yani amaç hem makyaj hemde araç kullanıcısının işini kolaylaştırmak .

Hız konusuna gelince RS ve diğer sport modeller hariç ( R26R Gibi ) hariç hiç bir Megane ( 1.6 , 1.6 16V , 2.0 , 2.0 16V , 1.4 16V , 1.5 ) düzlükte kadranda ki son hızı göremez .

250km hızda 5.2 litre verinde alalım

veya chıp tunıng yapanlara, gösterge sorun olmasın dıye yuksek km göstr hazır takmış olabilirler...hehe

Selamlar Tanıdıgım bi arkadasta 98 megane 1.6 e Alize arac var Hız saati 240 Lık bende 2.0 megane RXT var Bendeki saat 220 Lik .. O aracın motoru kucuk ama Saat 240lık bunun nedeni nedirki

aynı aracdan gordum bugun kadran 220lk onceki 240lık ıkısıde 98 model 1.6 e

Geri