Brembo 4 pistonlu fren kaliperi

satışa halen devam

27XyjE.webp

aracının fren mesafesini kısaltıp
görünüşünü güzelleştirmek isteyen yok mu

27XyjE.webp

baktım megane II rs araca ait brembo 4 pistonlu fren kaliperlerini satamıyorum kimsenin ilgisini çekmiyor bende kendim uygulamaya karar verdim
megane II rs ön fren diskleri ve benim aracın ön fren diskleri 312 mm olmasına rağmen megane ın fren diskleri ile benim fren diskleri arasında balatanın basma yüzeyi olarak fark olduğundan balata uyum sorunu yaşadım ve burada uğraşamayacağıma kanaat getirerek satma kararı almıştım
fren kaliperleri satılmayınca uzun sürede olsa uğraşıp uygulamayı yapmaya karar verdim
fren sistemi değişikliğinde yaptığım uygulamayı aşama aşama yazacağım
öncelikle kalipere ve fren disklerine uygun balata ayarlamam lazımdı
bulduğum ve satın aldığım balatayı kesme ve kaynak işi ile uğraşmamı kimse tavsiye etmemesi üzerine
balata sacı ve balata için kendim bir kalıp çıkarttım 5 mm lik sac dan plazma kesici ile balata sacı kestirttik
daha sonra balata sacına balata çaktırdık
balata saclarını ısıya dayanıklı spey boya ile boyadık
kaliper ile porya arasına yapılacak ara parça (braket) 7075 sertliğine sahip alüminyum yapılacağından bu parçayı bursa dan temin ettim ve frezede yaptırdık
kaliperi brakete sabitlemek için 12.9 özelliğinde civatayı istanbuldan temin ettim
fren performansında bariz bir iyileşme oldu
üstelik aracın orijinal yüzer kaliper fren sisteminin bir tarafı 6,4 kg gelirken (iki taraf 12,8 kg) uygulamasını yaptığım fren sisteminin bir tarafı 4 kg (iki tarafı 8 kg) gelmekte
yani araç üzerinden ve yürür aksamdan kabaca 5 kg eksilmiş oldu
bu fren kaliperlerini almama vesile olan [MENTION=97]CUB[/MENTION] kardeşime tekrar teşekkür ederim
@c@n kardeşimin de ilgisini çeker diye düşünüyorum
24.01.2015 cumartesi günü yaptığım uygulamanın aşamalı şekilde resimleri

ZApZD0.webp

oYpjgo.webp

l0pd7l.webp

VgN0Vq.webp

n5pR71.webp

vQVbEO.webp

LYNyaJ.webp

rmp3VB.webp

7Vdqbm.webp

PYN0ov.webp

g4pqAL.webp

oYpjZ2.webp

l0pdyk.webp

n5pRgg.webp

VgN0LV.webp

12BLkD.webp

LYNy41.webp

qmpblW.webp

99AQ5Q.webp

7Vdqbv.webp

rmp3VM.webp

Q4NalV.webp

MP20ya.webp

XDN0o6.webp

aqNAq7.webp

Abi cok iyi olmus.. Ellerinize saglik...:) bence en guzelini yapmissin satmamak ile....

Fren performansi nasil oldu peki..??

Abi cok iyi olmus.. Ellerinize saglik...:) bence en guzelini yapmissin satmamak ile....

Fren performansi nasil oldu peki..??

sağolasın kardeşim Allah razı olsun
bende şimdi diyorum iyiki satılmamış diye
demek ki kısmetimizden çıkmamış
fren performansında bariz değişiklik oldu çok memnun

Emeğine sağlık abicim gerçekten çok güzel ve yararlı bir modifiye oldu.

Emeğine sağlık abicim gerçekten çok güzel ve yararlı bir modifiye oldu.

sağolasın kardeşim
gerçekten çok iyi oldu
fren sistemini değiştirmeden önce hep lastiklere suç atıp lastik değiştirmeyi düşünüyordum
artık lastik değiştirme düşüncesinden uzaklaştım
ama ne yalan söyleyeyim bazen 345 mm fren disklerinemi geçsem diye aklım gidip gelmekte

aqNAq7.webp

Geri