Benzin göstergesi uyarı verdikten sonra ne yaparsınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan clio_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
cliolarda 7 litre falan kalır 10 ortalama ile gezdiginizi varsayarsak 70km rahat gidersiniz buda baya uzun bir yol yapar

Dizel araçla Konya Ankara yolunda 100km yaptım ışık yandıktan sonra ve 3 lt. yakıt vardı depoda...:)

Sanırım siz de erkek arkadaşım gibisiniz:) Rahatsız ettiğini söylüyor o uyarının :D Dediğiniz ayrıntı ilginç ama, böyle söylense belki anlayabilirim ama sırf uyarı yandı diye istikamet benzinci garip geldi ne bileyim:)

bildiğim kadarıyla benzin deposunun tabanı ile çıkış borusu arasında yarım yada 1 cm yükseklik var diye biliyorum, bu durumda dibe çöken tortu ve pislikler depoda az kalan benzine (çalkalanınca) karışıp, gider diye araştırmıştım, motora pislik gitmesin diye depoda kalan benzini çokta sonuna kadar kullanmamakta fayda var, yoksa ışığın rahatsız etmesi bundan bence :D

Çok teşekkürler.:eyv Yapı olarak zaten aşırı temkinliyim, araç konusu yeni olduğundan benim için bu konuda kendimi fazla panik olmamaya hazırlamaya çalışıyorum. Sanırım çok sorum olacak günler geçtikçe sizlere...

bildiğim kadarıyla benzin deposunun tabanı ile çıkış borusu arasında yarım yada 1 cm yükseklik var diye biliyorum, bu durumda dibe çöken tortu ve pislikler depoda az kalan benzine (çalkalanınca) karışıp, gider diye araştırmıştım, motora pislik gitmesin diye depoda kalan benzini çokta sonuna kadar kullanmamakta fayda var, yoksa ışığın rahatsız etmesi bundan bence :D

Bu gidişle sayenizde beni de rahatsız edecek o ışık:D Şaka bir yana bilgiler için çok teşekkürler:eyv

benim ışık hiç sönmüyor mesela no panic:)

benim ışık hiç sönmüyor mesela no panic:)

içim rahatladı valla.hehe
hehe

Işık yandığı zaman 110 km yol gidebilirsin diyor bendeki yol bilgisayarı,yaklaşık 100 km kadar da ben kullandım o şekilde ve mazot bitmedi lakin ışığı hiç yaktırmamak en güzeli...:eyv

Geri