Başlangıçta meydana gelen ilginç elektrik olayı.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gny_gny
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gny_gny

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Araca özellikle motor soğukken binip debriyaj ya da frene basmadan start tuşuna basıp elektiriği verip ışıklar yandığında ve ibreler kalktığından 2 sn. Sonra ışıklar geri sönüp ibreler geri düşüyor. Daha sonra tekrar basmak gerekiyor. Bu normal mi sizce?

Yok mu bi fikri olan. Bilgi sahibi olup servise gidince daha baskın çıkabiliyorsun ama bu bir sorun mu yoksa emniyet için olan bişey mi

Motor marş aliyormu ilk basmanizda

LG-H525 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Direk debriyaj ya da frene basarak basınca start tuşuna sorunsuz çalışıyor. Fakat debriyaj ya da frene basmadan start tuşuna bastığımızda (yani bi nevi yarım kontak) göstergedeki lambalar yanıyor benzin ibresi kalkıyor fakat 2 sn. sonra falan hemen hepsi geri sönüyor. ikincisinde yapmıyor bunu. Bu acaba motor soğukken bi elektrik emniyeti mi yoksa sorun mu diye fikrinize başvurayım dedim.

Fren yada debriyaja basmadan start butonuna basarsaniz araciniz sadece kontak acar bu gayet normal

Birde vitesteyken sadece frene basın ve starta basın bu yarım kontaktır benzin ibresi direksiyon kiliti bununla bereber aktif olması lazım. Hiç bir pedala basmadan starta basarsanız kontak açılması lazım. göstergeler kapandığında teyp çalışmaya devam ediyormu ?

Arkadaşın bahsettiği olay gayet normal, araç yarım kontak yapıyor. Bir süre sonra çalıştırmayınca sistemi kapatıyor.
Ben başka kötü bir handikaptan bahsedeyim; araç yarım kontak yapınca cam açıp kapatamıyoruz. İlla aracı çalıştıracaksın bunun için bu çok kötü bi durum. Aracı stop ettikten sonra bi süre cam aç kapa yapıyor fakat çok uzun bi süre değil. Ondan sonrada yine cam aç kapa için tekrar çalıştırmak zorundasın..

Hakikaten bu acaip sacma bi durum ya illa cam kapamak icin araci calistirmak gerekiyor. Arkadasin bahsettigi gibi yarim kontak yapincada benim aractada isiklar yanili vaziyette kaliyoe. Tekrar start stop yapmam gerekiyo

Megane 2 de Vitesteyken frene basıp starta basınca yarım kontak açılıyo ve camları açıp kapatabiliyorsun arabayı çalıştırmaya gerek yok. Clioda da böyledir diye düşünüyorum.

Megane 2 de Vitesteyken frene basıp starta basınca yarım kontak açılıyo ve camları açıp kapatabiliyorsun arabayı çalıştırmaya gerek yok. Clioda da böyledir diye düşünüyorum.
Malesef öyle değil, aracı çalıştırmak zorunda kalıyorsun..

Geri