BaskıBalata Bitti mi Bitmedi mi?

mucahitcebe

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar araba 100 le giderken devir 3 bine gelmiyordu.Artık 3 bine geliyor.Kalkarken titriyor.Eskisinden daha çok gaz vermek gerekiyor ama devir yükselip de km göstergesi yükselmeme gibi bişey olmuyor.Yardım ederseniz sevinirim.
Bu arada aracım 2005 megane 2 authentique 1.6 lpg li
Bide sizin araçlar 100 de kaç bin devirde gidiyor.

Baskı balataya benziyor...

3000 devirde tam 100 km ile gidiyor. Aracım 1,6 16v dinamic full. Debriyajda sorun olduğunu düşünmüyorum. bunlar böyle.

Baskının bittiğinin en bariz belirtileri; ani devir fırlamaları ve debriyajın çok yukarda kavraması.

Baskının bittiğinin en bariz belirtileri; ani devir fırlamaları ve debriyajın çok yukarda kavraması.
Debriyaj baskı balata sağlam olsa bile yukarıda kavrıyor bunlar.

* El frenini çekip kalkmayı deneyin arka tekerleri sürterek gitmeye çalışırsa hatta giderse gideri var balatanın.
* Başka bir yöntemde arabayı 3. vitesde kaldırmayı deneyin eğer araç stop etmez kalkar yürürse baskı balatanız kaçırıyor demektir.

Debriyaj baskı balata sağlam olsa bile yukarıda kavrıyor bunlar.

* El frenini çekip kalkmayı deneyin arka tekerleri sürterek gitmeye çalışırsa hatta giderse gideri var balatanın.
* Başka bir yöntemde arabayı 3. vitesde kaldırmayı deneyin eğer araç stop etmez kalkar yürürse baskı balatanız kaçırıyor demektir.

Ben baskıyı yeni değiştirdim eski hali bırakmaya yakındı şimdi daha aşağıda.

1.5 dizel megane 2 3000 devir 130 görüyör. Senin sorunun %80 baskı balata ReDFoX arkadaşımızın anlatımını dene.

Kalkışlarda sürekli titreme yasarsin.
Devirde ani ucmalar olur.
Gaz yer araba gitmez.
Debriyaj cok sert olur.
Meganlar hep yukardan kavriyo.

En güzeli vitese al arabayi el freni cek araba sürüne surune gidicem diyosa halen saglamdir

ayagın frende 1. viteste arabayı kaldır stop etmezse baskı balatadır. stpo ederse başka sorun vardır

Tüm göstergeler baskı diye bağırıyor, arkadaşları dinleyip baskı değiştir bence :eyv

Geri