Merhaba arkadaşlar,
Clio 2 HB 1.6 8v Benzin&LPG aracım var,aracım birkaç sorunu var yardımcı olursanız sevinirim.
1-) Isındığında yani hararet 70-80 geldiğinde yağ lambası göz kırpıyor,arabaya yol verince sönüyor.
2-) Sabah arabayı çalıştırıyorum 1 dakika kadar sonra yola çıkıyorum soğuk araba ayağım gaz pedalında
3-) Araba rolantide çalışıyor hın,hın,hın alıp veriyor sanki hava alıyor monifoltan gibi bir durum var
4-) Araba ısındı yağ lambası yine göz kırpıyor tabiki
kaloriferi,kapıların kilidini veya farları açtığımda
5-) Arabamın devir saati rolanti de 500 de kalıyor normalde olması gereken değerin 900 olduğunu söyleyen var olmasada olur
6-) Bu araba rektifiyeye gitti gömleklere honlama yapılıp segman atıldı araba yatak sarmadı sadece ses vardı harlama
Sizlerden yardım bekliyorum teşekkürler...
Clio 2 HB 1.6 8v Benzin&LPG aracım var,aracım birkaç sorunu var yardımcı olursanız sevinirim.
1-) Isındığında yani hararet 70-80 geldiğinde yağ lambası göz kırpıyor,arabaya yol verince sönüyor.
3 tane yağ pompası hepsi orjinal,5 tane yağ filitresi,10 tane müşir,1 adet gaz kelebeği değişti.
Acaba 10w40 motor yağı kullanıyorum mobil ve castrolun sitesine girdiğimde tavsiye edilien
Mobil 1™ FS 0W-40, Castrol EDGE 0W-40 A3/B4 kullansam düzelirmi acaba?
Acaba 10w40 motor yağı kullanıyorum mobil ve castrolun sitesine girdiğimde tavsiye edilien
Mobil 1™ FS 0W-40, Castrol EDGE 0W-40 A3/B4 kullansam düzelirmi acaba?
2-) Sabah arabayı çalıştırıyorum 1 dakika kadar sonra yola çıkıyorum soğuk araba ayağım gaz pedalında
yolda giderken birden gaz kesiliyor araba gitmiyor gaz verdiğim halde,sonra çekiyorum ayağımı
tekrar veriyorum yerinden fırlıyıp gidiyor.
tekrar veriyorum yerinden fırlıyıp gidiyor.
3-) Araba rolantide çalışıyor hın,hın,hın alıp veriyor sanki hava alıyor monifoltan gibi bir durum var
bazen stop bile ediyor.
4-) Araba ısındı yağ lambası yine göz kırpıyor tabiki

devir saati dibe vuruyor araba stop edecekmiş gibi oluyor toparlıyor sanki yüklenme oluyor akımı çekip
tekrar bırakma gibi.Akü yeni değişti 2018 yılı aküsü,dinamoyu söktüm dinamocu baktı yaptı kömürler
falan yeniledi kaynak yaptı lehim değil.Hala değişen birşey yok.
tekrar bırakma gibi.Akü yeni değişti 2018 yılı aküsü,dinamoyu söktüm dinamocu baktı yaptı kömürler
falan yeniledi kaynak yaptı lehim değil.Hala değişen birşey yok.
5-) Arabamın devir saati rolanti de 500 de kalıyor normalde olması gereken değerin 900 olduğunu söyleyen var olmasada olur
diyenler var sizin bu konuda görüşünüz nedir.Acaba yağ lambasının göz kırpması rolantinin düşük olmasından
kaynaklanabilir mi?
kaynaklanabilir mi?
6-) Bu araba rektifiyeye gitti gömleklere honlama yapılıp segman atıldı araba yatak sarmadı sadece ses vardı harlama
hemen yapalım dedik,tabi biz komple açılmışken yeniledik motoru krankından tutunda sübaplara kadar değişti değişmeyen
gaz kelebeğiydi temizeldik olmadı onuda sonunda değiştirdim.Bu yağ lambası olayı rektifiyeden öncede vardı,o kadar
para harcadım yine düzelmedi yani.
gaz kelebeğiydi temizeldik olmadı onuda sonunda değiştirdim.Bu yağ lambası olayı rektifiyeden öncede vardı,o kadar
para harcadım yine düzelmedi yani.

Sizlerden yardım bekliyorum teşekkürler...
Son düzenleme: