balata yüzünden arabaya ateş edeceğim az kaldı !!!! yardım eden altın bulsun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurh89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onurh89

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
yaklaşık 2000 km önce feredo taktırdım ilk başlarda muazzamdı ama şu an öle bir ötüyor ki inanın utanıyorum.yazık günah vallahi.yok mu kardeşim bunun bir çözümü çaresi? bare 10.000 km gitsin 3 ayda bir balata mı değiştiricez..ayrıca disklerin bitmeye yakın olması balatayı kısa sürede yok eder mi? yardım eden altın bulsun..

yaklaşık 2000 km önce feredo taktırdım ilk başlarda muazzamdı ama şu an öle bir ötüyor ki inanın utanıyorum.yazık günah vallahi.yok mu kardeşim bunun bir çözümü çaresi? bare 10.000 km gitsin 3 ayda bir balata mı değiştiricez..ayrıca disklerin bitmeye yakın olması balatayı kısa sürede yok eder mi? yardım eden altın bulsun..
Keşke disk de değiş seydi . Disk yüzeyi yüksek ısıdan sertleşir ve balata tutunamaz sizde aracı durdurmak için frene bastıkca fren balatası ısınır ve yanar ( balata kokusu gelir zaten ) ses yapmaya başlar . Tavsiyem en yakın zamanda disk değişimi . Frenci kontrol etsin

Benim balata ve disklerim ferodo marka ve 26.000km oldu taktıralı. Ötme vs yok çok memnunum. Bence sorun başka bir nedenden kaynaklı.

hocam acaba aldığım feredo marka balata orjinal değil miydi? başka ne gibi sorun olabilir sizce? balataları değiştirirken usta diskler çok iyi deil ama seni biraz daha idare eder demişti.siz feredo dsk ve balatayı nerede yaptırdınız? ben istanbulda oturuyorum.

hocam acaba aldığım feredo marka balata orjinal değil miydi? başka ne gibi sorun olabilir sizce? balataları değiştirirken usta diskler çok iyi deil ama seni biraz daha idare eder demişti.siz feredo dsk ve balatayı nerede yaptırdınız? ben istanbulda oturuyorum.

Ben de aylar önce bir serviste ferodo taktırmış ve disklere karışmamıştım. İlk aydan itibaren eşek gibi anırmaya başlamıştı. Utanıyordum trafikte :) Üstüne bir de 2-3 sabah aracı çalıştırdıktan sonra frenler dalgalı tutmaya başlamış, beni korkutmuştu durmayacak mı diye.
Neyse canıma tak etti ben de bosch yetkili servise giderek bosch disk ve yanlış hatırlamıyorsam mga balata taktırdım. Toplam 550 TL tutmuştu Kadıköy Yenisahra Bosch servisinde. 2 aydır ses yok ve şu an frenler gayet başarılı tutuyor.
Bosch Servisteki eleman diskler idare eder demişti ama yamulmuş olabilme ihtimalinden dolayı balata soğuk iken dalgalı tutuyor olabilir demişti. Madem balatayı değiştireceksin diski de değiştir demişti. Zaten komple değişim niyetiyle gitmiştim. Disk+Balatayı değiştim kurtuldum.
Sonuç olarak, ya Ferodo sorunlu bir marka, ya piyasada Ferodo çakmaları doluşmuş, Ya da diskler az da olsa çizik ise Ferodoyu öldürüp eşeğe çeviriyor.

Her balata değişiminde disk değiştirilmez ki.. Çok maliyetli olur bu.

Ben tüm araçlarımda balata değiştirmeden önce diskleri söktürüp tornaya veriyorum. Yüzeyde güzelce düzeltme işlemi yaptırıyorum. Hiç sorun ses yaşamadım. (vw araçlarımda)

Şimdi megane 4 kullanıyorum. 22bin km de ön fren balataları serviste değişti araç 34bin km oldu sıfır ses..

Sanki ses problemi ferodo balata kaynaklı gibi görünüyor.

Geçen gün Captur için ön fren balatalarını Bosch marka aldım (85 TL) değişim olurken diskleride tornalattım (80 TL) ses sepet yok.
Bu arada fren diskleri kullanım ömrü boyunca 1 kere tornalanabiliyor...

ben tornalatma işlemi yapmadım.bu hafta sonu tornalatıp balataları değiştircem.usta delphi takayım diye baskı yapıor.ses olunca getir yenisini takayım diyede garanti veriyor.açıkcası balata markası konusunda çok kararsızım.bosch mga ferodo delphi valeo acaba hangsi ??

Ben megaparca.com adlı internet sitesinden 2017 sonunda aldım ve ustama değiştirttim, hiçbir şekilde 27.000kmdir ötme yok. Yine değiştirecek olsam yine ferodo alırım.

Ben megaparca.com adlı internet sitesinden 2017 sonunda aldım ve ustama değiştirttim, hiçbir şekilde 27.000kmdir ötme yok. Yine değiştirecek olsam yine ferodo alırım.

hocam balata değiştirirken diskleri tornalattın mı?

Geri