Bakım ücretlerini pahalı bulan ve özellikle dışarıdaki özel servislerle kıyaslayan arkadaşlar için bir noktayı göz önünde bulundurmalarını isteyeceğim. Yetkili servise aracınızı götürdüğünüz anda sadece yıllık bakım yapılmıyor, aynı zamanda araç komple bir kontrolden geçiriliyor. Bu aşamada tespit edilen başka hatalardan bilginiz olmuş oluyor. Tabii ki servis bu tespiti ücretsiz yapıyor ancak onarım için ücret alıyor. Yine de ileride daha büyük sorunlara yol açacak bir arıza baştan önlenebiliyor, sanırım bazı durumlarda (kaza sebebinin engellenmesi gibi) buna paha biçilemez. Ayrıca geçen seneki bakımlarda benim aracımdaki farketmediğim bir hasar için ön takımlarda işlem yapılmıştı, 750 Tl tutarındaki işlem ücreti garantiden karşılanmış ve cebimden para çıkmamıştı. Belki özel serviste daha düşük fiyatla halledebilirdim ama en sonunda yolda kalır ve daha büyük maliyetle aracımı tamir ettirmek zorunda kalırdım. Üstelik yetkili servisler yaptıkları işin arkasında duruyorlar, özel serviste yapmış olduğunu onarım bir sene sonra tekrarlarsa nasıl bir tepki alacağınızı düşünüyorsunuz ustadan? "abi yine bozmuşsun, yanlış kullanıyorsun," vs.
bu arada aracım 1,2 benzinli joy modeli ve 3.yıl 32000 km. için İnanlar servisi 474 Tl fiyat verdi. Bu fiyat üzerinden de %20 Renault Fan Club indirimi yapılınca yaklaşık 380 TL'ye geliyor benim 3.yıl bakım ücreti.
bu arada aracım 1,2 benzinli joy modeli ve 3.yıl 32000 km. için İnanlar servisi 474 Tl fiyat verdi. Bu fiyat üzerinden de %20 Renault Fan Club indirimi yapılınca yaklaşık 380 TL'ye geliyor benim 3.yıl bakım ücreti.