Bakım Candır...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan *USTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Güle, güle kullan Ustam, Allah kazai bela ve arıza göstermesin..:eyv

Bakım can da fiyatlar biraz daha uygun olsa çok iyi olacak. :) Servisin taktığı aynı parçaları dışarıdan ortalama 150- 200 tl'ye alabiliyorsun. dışarıda bakım 200 serviste 320 tl istiyorlar. İndirim konusunda benim aracın her zaman%25'i var her bakımın serviste yapılmasından dolayı olduğunu belirttiler. Birkaç bakım sonrada %30 olacakmış servisteki danışman o şekilde belirtti.

Son düzenleme:
Bugün İstanbul Parka gidiş gelişte 110-120 km hızla gittim, yer yer 150 ye kadar çıktım, ortalama 4.7 lt yaktı, motorun sesinde ve çekişinde bariz değişiklik var, ses azaldı çekiş daha iyi şuanda, Pro-Tec oldukça faydalı oldu...:eyv

Bakım fiyatlarının yüksekliğinden bende parçaları aldım hepsi orijinal mais den. Yağ ve poleni dışarıdan aldım.

n11 de kampanya var ikisi 73,5tl http://www.n11.com/elf-moligraf-f1-5w40-4-1-lt-motor-yagi-yeni-ambalaj-P15952814

Benim aldıklarım ve fiyatları :
Elf Moligraf F1 5W-40 - 4 L+ 1 lt :80tl (60+20)
Polen filtresi :15tl iki parça
Hava filtresi :40tl - Orijinal
Yağ filtresi :10tl - Orijinal

Karter tapa sökme aparatı :15 tl .Bulamadım kendim yaptım (8mm kare) internette var üşendim :)
Yağ filtre sökme apartı :12 tl .76mm 12 kertikli Tas tipi.
Yağ sökme aparatını İzeltaşın ayarlı saplı olanından almıştım 28 tl ancak anahtarı oraya sokup çevirmek imkansız onun için tas tipi olmalı.

Yağı değiştirdim ancak yağ filtresini sökemedim tas tipini bugün alabildim.Birde lokma takımı aldım gelince onu da sökücem.Deli gibi sıkmış Mais :) İşlem bitince resimli konu açmayı düşünüyorum.

Yani parça fiyatı 145 tl servisin istediği indirimli fiyat ortada.Servis 250 istese uğraşmazdım.Üstelik onlar yağı , parçaları çok daha ucuza alıyolar, 100tl bile tutmuyordur.

Son düzenleme:
Bakım fiyatlarının yüksekliğinden bende parçaları aldım hepsi orijinal mais den. Yağ ve poleni dışarıdan aldım.

n11 de kampanya var ikisi 73,5tl http://www.n11.com/elf-moligraf-f1-5w40-4-1-lt-motor-yagi-yeni-ambalaj-P15952814

Benim aldıklarım ve fiyatları :
Elf Moligraf F1 5W-40 - 4 L+ 1 lt :80tl (60+20)
Polen filtresi :15tl iki parça
Hava filtresi :40tl - Orijinal
Yağ filtresi :10tl - Orijinal

Karter tapa sökme aparatı :15 tl .Bulamadım kendim yaptım (8mm kare) internette var üşendim :)
Yağ filtre sökme apartı :12 tl .76mm 12 kertikli Tas tipi.
Yağ sökme aparatını İzeltaşın ayarlı saplı olanından almıştım 28 tl ancak anahtarı oraya sokup çevirmek imkansız onun için tas tipi olmalı.

Yağı değiştirdim ancak yağ filtresini sökemedim tas tipini bugün alabildim.Birde lokma takımı aldım gelince onu da sökücem.Deli gibi sıkmış Mais :) İşlem bitince resimli konu açmayı düşünüyorum.

Yani parça fiyatı 145 tl servisin istediği indirimli fiyat ortada.Servis 250 istese uğraşmazdım.Üstelik onlar yağı , parçaları çok daha ucuza alıyolar, 100tl bile tutmuyordur.

Hava filtresini pahalı almışsın serviste aynı fiyata veriyor.

Hocam zaten hava filtresi ve yağ filtresini Mais servisinden aldım diye yazmıştım :)

Dışarıda 20tl yede var ancak alt süngeri vs yok diye almadım . 25-30tl ye orijinalin aynısı alt süngeri olanlarda var denk gelirse bir sonraki ondan alınabilir ,fakat yağ filtresi ve hava filtresi orijinal olsun istedim .

Yanlız internetten yağ almadan önce şunları düşünün isterim bende araştırmıştım yorumları felan yağın üretim tarihi oluyor bu internette satılan yağlar genelde 4-5 sene beklemiş oluyor o yüzden internette makul fiyatlara satılıyor bekleyen yağ'ın ne zararı var bilmem ama tarihin yeni olması gerektiğini duymustum :)

Yağı renault yetkili parçacısından aldım 2014 nisan üretimi.

İnternette satılanlara gelince ürünü açmadan yeni tüketici hakları gereği 15 gün içerisinde KOŞULSUZ İADE edebiliyorsunuz yani n11 den aldın kapıya geldi teslim alırken baktın 2014 değil hemen geri ver n11 e beğenmedim koşulsuz iade ediyorum de ,paran en geç 10 gün içinde hesabında :eyv .

Çoğu satıcı lastik olsun bu gibi ürünlerde tarih yazıyor.Ayrıca ürünü almadan önce firma sorularına anında yanıt veriyor.

Bu arada internet alışverişlerinde MUTLAKA SANAL KREDİ KARTI KULLANIN DİKKAT!!!

Hocam zaten hava filtresi ve yağ filtresini Mais servisinden aldım diye yazmıştım :)

Dışarıda 20tl yede var ancak alt süngeri vs yok diye almadım . 25-30tl ye orijinalin aynısı alt süngeri olanlarda var denk gelirse bir sonraki ondan alınabilir ,fakat yağ filtresi ve hava filtresi orijinal olsun istedim .

O zaman ben yanlış anladım :) mais'den yazınca dışarıdan orjinal mais ürünü almışsındır diye düşündüm.

Geri