Bagaj Sesi ve Direksiyon

ahmetgeenc

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Selamlar herkese, aracı alalı 2 ay oldu ikinci el. Fakat bagajdan parke yollarda titreme sesi geliyor aşırı şekilde. Önce plakadandır deyip serviste çivilettim geçmedi.. Sonra önünden geçiyordum adı aklıma gelmedi şimdi otogarın ordaki renault bayiine gösterdim wd 40 yağ sıktılar ustada geçer şimdi dene falan dedi tabii ki geçmedi.. Sanayide kendi ustama götürdüm baktık spoilerden gelebilir mi dedim sanmıyorum ama sıkayım vidaları dedi ama geçmedi.. bende çok kurcalatmadım garanti dışı falan kalır diye. Daha sonra hedef'e götürmüştüm aracı bakım için orda söyledim biraz uğraştılar teste çıktılar bişeyler yaptılar ama geçmedi.. Artık ne yapılır bilmiyorum daha götüremedim c.tesi götürmeyi düşünüyorum. Ayrıca direksiyon sola doğru yamuk duruyor ve elimi çektikten 2-3 sn sonra araba sola doğru gidiyor baya. Bu garantiden çözülür mü?

Selamlar herkese, aracı alalı 2 ay oldu ikinci el. Fakat bagajdan parke yollarda titreme sesi geliyor aşırı şekilde. Önce plakadandır deyip serviste çivilettim geçmedi.. Sonra önünden geçiyordum adı aklıma gelmedi şimdi otogarın ordaki renault bayiine gösterdim wd 40 yağ sıktılar ustada geçer şimdi dene falan dedi tabii ki geçmedi.. Sanayide kendi ustama götürdüm baktık spoilerden gelebilir mi dedim sanmıyorum ama sıkayım vidaları dedi ama geçmedi.. bende çok kurcalatmadım garanti dışı falan kalır diye. Daha sonra hedef'e götürmüştüm aracı bakım için orda söyledim biraz uğraştılar teste çıktılar bişeyler yaptılar ama geçmedi.. Artık ne yapılır bilmiyorum daha götüremedim c.tesi götürmeyi düşünüyorum. Ayrıca direksiyon sola doğru yamuk duruyor ve elimi çektikten 2-3 sn sonra araba sola doğru gidiyor baya. Bu garantiden çözülür mü?

kardeş önce arabanın modeli nedir, eğer klio 4 ise benim de başıma bagaj sesi olayı geldi kilit karşılığını değişiyor servis kronik bir şey , direksiyon zaten rot ayarı ile alakalı servis halleder etmesi lazım yani usta ile teste çıkın direksiyonu göster batiz bir sorun halledilir yani

Captur bölümündeyiz neden clio aracım olsa buraya yazayım

Captur bölümündeyiz neden clio aracım olsa buraya yazayım
yeni mesajlar kısmından gördüm mesajınızı o yüzden model sordum amacım yardımcı olmaktı

yeni mesajlar kısmından gördüm mesajınızı o yüzden model sordum amacım yardımcı olmaktı

Neyse problem değil. Bugün hedefe götürdüm kaporta ustası önce bagaj kapağına baktı sprey sıktı silikon sıktı kilit yerine vurdu bişeyler yaptı tamamdır dedi teste çıktılar ben çıkmadım. Araç geldi lifte çıktı rot yapıldı tamamdır dediler gidebilirsiniz sorun yok araçta dediler. Yola çıktım daha birinci dakikasında kapılar kapalı olmasına rağmen açık görünüyor neyse durdum hepsini kontrol ettim bagaja geldim kapak hafif yukarda duruyordur zaten denedim bir iki kere düzelmedi çok sert kapadım öyle kapalı gözüktü. Giderken bozuk yollardan çukurlardan geçtim ses gelmeye devam ediyordu ayrıca direksiyonun sola bakması ve sola çekmesi devam ediyordu ağzıma geleni saydım tabi. Otogarın ordaki zenginler servise götürdüm sesin spoilerden geldiğini söyledi usta tahmin ettiğim gibi aralarına sünger koydum dedi düzelmezse tekrar getir söküp bakarız dedi. Kapağın tam olarak kapanmaması sorununu hallettiler. Fakat ses hala geliyor. Ama şunu anladım hedef otomotivin bir daha kapısından geçmem 3 kere götürdüm yalandan bişeyler yapıp gönderiyolar yazıklar olsun.

Hedef'in servisi biraz sıkıntılı yıllar önce 2 günlük sıfır Kangoo'nun bagaj iç plastiğinin klipslerini kırarak açtılar ve bana o şekilde teslim etmek istediler, ben görmesem o şekilde vereceklerdi uyardım ve klipslerin yenilerini takmak zorunda kaldılar, baştan savma iş yapıyorlar, neden sponsorumuz İnanlar otomotive götürmedin aracını ?
Direksiyonun eğik durması rot ayarı ve lastik basınç farklılığından olabilir, serviste doğru düzgün rot ayarı yapamıyorlar.
Bagajan geldiğini tahmin ettiğin ses arka koltukların sürgü sisteminden gelebilir, bagajı koruyan pandizottan gelebilir, bagajdaki ikinci katmanın kapağından gelebilir, başka biri aracı kullanırken arka koltuğa oturup sesin kaynağını kendin bulabilirsin...
Bagaj kilidini ileri iterek sesi kesmeye çalışmışlar bu yüzden bagajın sert kapanır ve gereksiz bir müdehale olmuş...

Bagaj kapagından gelen ses, bosluktan oluyor. Seviste sabit olan takozları, vidalısı ile değiştirip sorunu hallediyorlar. Aracınız kaç model acaba...

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Abi aracı kullanırken anlaşılır şekilde ses bagajdan tarafından geliyor ve benim tahmin ettiğim spoilerden çünkü plastik bir parça ve elimle oynadığım zaman hareket ediyor bagaj kapağı yerine tam oturmuş şekilde duruyor çünkü hafif dışarıda değil. Kendi ustama götürdüğümde de ilk spoilerdan dedi bugün ki zenginlerde de ki usta da öyle. Araç 2014 model. İnanlar aklıma gelmedi hiç daha doğrusu yolum düşmedi o tarafa. Direksiyon için ne yapabilirim? Dışarıda mı rot yaptırtayım?

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Abi aracı kullanırken anlaşılır şekilde ses bagajdan tarafından geliyor ve benim tahmin ettiğim spoilerden çünkü plastik bir parça ve elimle oynadığım zaman hareket ediyor bagaj kapağı yerine tam oturmuş şekilde duruyor çünkü hafif dışarıda değil. Kendi ustama götürdüğümde de ilk spoilerdan dedi bugün ki zenginlerde de ki usta da öyle. Araç 2014 model. İnanlar aklıma gelmedi hiç daha doğrusu yolum düşmedi o tarafa. Direksiyon için ne yapabilirim? Dışarıda mı rot yaptırtayım?
Bilgisayarlı rot ayarı yapan bir yerde yaptırman daha iyi olur...

bende pandizotlardan diyecektim yukarda bahsedilmiş zaten.

Geri