merhabalar. 97 model 14i yeni clio 1 araç aldım. 200.000 km de. aracı aldığım kişi tam dolu lpg ile 300 ve üzeri şehir içi yol yaptığını belirtmişti. lpg tankını 90tl ye doldurdum ve şehir için 180km yol yaptım. yine 70tl gaz aldım ve uzun yol 200km yol yaptım. şehir içi için hesaplarsak lpg yaklaşık 3tl/lt aracım 16.6tl/100km ve 50krş/1km yakıt sarfiyatı var. lpg atiker marka 3 yıl önce takılmış. bi gaz kesici var başka bişi filtre yok. yakıtı düşürmek için ne yapmalıyım. lpg ayarı ve gaz kesici filtresi değişimi için 80tl para istedi usta. bana çok geldi acaba 50tl lpg ayar kablosu ve 4tl gaz kesici filtresi alsam ayarını kendim yapabilir miyim? birinci sorum bu. arabının da buji ve buji kablolarına baktırmalı mıyım? lpg ayarı işi çözer mi acaba? bu arada araç tam deneyemedim ama benzinde kullanırsam belki daha az bile yakıyodur.
ikinci sorum olarak araba bazen ilk çalıştığında çok yüksek devirde çalışıyor 2000-3000 devirlerde. baya böyle kullanıp istop ediyorum. fan filan devreye giriyor. araba biraz bekleyip sonra çalışınca normal devrinde çalışıyor bu sefer 1000 devirlerde. her zaman da böyle değil bazen de normal devrinde çalışıyor. aklıma gelen havalar soğukken otomatik jiglede mi çalışıyor acaba? bunu devreden çıkarmak için ne yapmak lazım? önce benzinde çalıştırıp bi süre kullanıp sonra lpg ye filan geçmek çözüm olur mu? yoksa bi yerlerden ayar filan olur mu?
yakıt konusunda sorun yaşayıp çözüm bulabilmiş arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.
ikinci sorum olarak araba bazen ilk çalıştığında çok yüksek devirde çalışıyor 2000-3000 devirlerde. baya böyle kullanıp istop ediyorum. fan filan devreye giriyor. araba biraz bekleyip sonra çalışınca normal devrinde çalışıyor bu sefer 1000 devirlerde. her zaman da böyle değil bazen de normal devrinde çalışıyor. aklıma gelen havalar soğukken otomatik jiglede mi çalışıyor acaba? bunu devreden çıkarmak için ne yapmak lazım? önce benzinde çalıştırıp bi süre kullanıp sonra lpg ye filan geçmek çözüm olur mu? yoksa bi yerlerden ayar filan olur mu?
yakıt konusunda sorun yaşayıp çözüm bulabilmiş arkadaşlar lütfen yardımcı olsunlar.