Arıza lambası yandı

buyuk ihitmal katalizor ve oksijen sensor arızasından yanar

bu motor ikaz lambası herşey olabilir..bendede yanmıştı hemen sağa çekip servise telefon açmıştım sakın arabayı kımıldatma almaya geliyoruz dediler çekici geldi servise çektirmiştim arabayı..şanzumanda bikaç parça değişti 1000 küsür lira:) en kötüsü benimkiydi sanırım inşallah sen 60 lirayla kapatırsın olayı...

Ankara'da bildiğiniz iyi bir usta var mı? Götürüp göstereyim bugun. (servis dışında..)

bu motor ikaz lambası herşey olabilir..bendede yanmıştı hemen sağa çekip servise telefon açmıştım sakın arabayı kımıldatma almaya geliyoruz dediler çekici geldi servise çektirmiştim arabayı..şanzumanda bikaç parça değişti 1000 küsür lira:) en kötüsü benimkiydi sanırım inşallah sen 60 lirayla kapatırsın olayı...

sadece lamba yandı ve arıza şanzımandan mı çıktı? yani herhangibir ses, sorun, aracın hareket etmesine engel bir şey olmadı mı?

korktum valla, tavsiye edebileceğiniz iyi bir usta varsa götürüp göstereyim bugun.

sensör söküldü, contac cleaner spray ile temizlendi. araba pc ye bağlanıp hatalar silindi. şimdilik sorun çözüldü.

geçmiş olsun o zaman:)

Geçmiş olsun sorun ucuza çözülmüş sevindim

Aytuğun dediği doğru.Eğer yapabiliyorsanız oksijen sensörlerini wd40 la temizleyip bi deneyin.

wd40 sıkıldığı yerde yağ bırakıyor. sensör ısı altında çalıştığından tortulaşabilir diye düşünüyorum. o nedenle uçucu bir spray ile temizlemek gerektiğine karar verdim. sanayide bu işi balata sprayi ile yapıyorlar..

Geri