Aranızda yeniyim ..

dogukandemirer

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Abilerim kardeşlerim aranızda yeniyim foruma dün üye oldum .. Yakın zamanda bir twingo almayı düşünüyorum fiyat 11-12 den daha yükseğe çıkabileceğimide sanmıyorum .. Bu fiyatlarda bulduğum bir twi de nelere dikkat etmeliyim ? neye özellikle bakmalıyım ? yardımcı olursanız sevinirim .. Şimdiden teşekkürler :)

Kesinlikle test den geçirin kontrol ettirin Motor durumu yürüyen aksam ve kaporta :eyv Hoş geldiniz tekrardan

Aramıza hoşgeldin ve araç konusunda bu konuya en vakıflarda danube nickli (yusuf) abin yazacaktır sana nelere dikkat etmen gerektiğini :eyv

Tekrardan hoşgeldin kardeşim, Twingo biraz enteresan bir araçtır. ya çok seversin yada nefret edersin. pek arası olmuyor :)
Öncelikle 11-12 bin tl arasına temiz bir twingo bulabilirsin. Bu araçlar ülkemizde pek tanınmadığı için ustalarıda pek yok, istanbul gibi bir ilde bile çok zor bulunabiliyor, diğer illerde sen düşün.
Alacağın twingo istanbul içinden olsun, her ne kadar bi rçok araç için istanbuldan araç almak sıkıntı olsa da twingo'yu bilen tanıyan usta anadoluda olmadığı için o taraflardan alınacak araçlar genelde hep uydurmaca işlemler ile günü kurtarmak adına yapılmış oluyor.

Twingoların bir çok modeli var Pack,Air,Wind,Alize vs.. Türkiyede Twingo 1 Faz 1 (1996 - 1998) ve Twingo 1 Faz 2 (1999-2002) var. diğer modeller (2003 ve üzeri) malesef türkiyeye gelmiyor.
1.2 motor 8 valf 58hp enjeksiyonlu bir motora sahip. haliyle çekişi pek iyi değildir, klimalı versiyonlarında klima açıkken biraz rampa gördümü yığılır.
basic modelleri dışında hepsinde elektrikli direksiyon vardır, tüy gibi hafif olmasının yanısıra hıza duyarlı sertleşerek direksiyon kontrolünü kaybetmeyi en aza indirir.
Faz 1 de ilk modeller hariç hemen hemen hepsinde elektrikli ön camlar ve elektrikli aynalar ve şöför tarafı hava yastığı mevcuttur. opsiyonel olarak klima ve açılır tavan vardır.
Bunlara ek olarak faz 2 de opsiyonlara yolcu hava yastığı da eklenmiş. 2002 modellerde ise direksiyondan kumandalı radyo kolu ve Cam tavan var.
Bu arada 2002 ve altı hiçbir twingoda ABS yoktur. o yüzden türkiyedeki hiç bir twingoda ABS bulunmaz :eyv
ABS var diye satılan twingolar malesef satıcının yada sahibinin bu aracı bilmediği yada üçkağıda getirdiği anlamına gelir.
Bir de hidrolik direksiyon diye satılıyorsa o araçtan uzaklaş. aracını tanımayan adamdan twingo alınmaz ,
Yukarıda da yazdığım gibi twingoda hidrolik direksiyon yok, Elektrik motorlu direksiyon var :eyv

ilk seri olan faz 1 de konsol çok basit iken faz 2 de daha modern ve güzel çizgiler yakalanmış, fakat faz 1 de koltuklar komple kaldırılabiliyorken faz2 de bu muhteşem özellik yerini sadece katlanan koltuğa bırakmış.
bu da arka tarafa geçme ve bir şeyler taşıma konusunda faz2 lerde sıkıntı yaratıyor.
Bunun dışında içi muazzam bir genişliğe sahip olarak dışarıdan küçücük gözüken bir aracın arka koltuğuna otururpta "vay anasını genişliğe bak" demeyen bir kişi daha görmediğimi belirteyim :)
Dingil mesafesi sınıfına göre çok geniş olduğundan özellikle virajlarda yoldan çıkmama konusunda gayet başarılı, Dingil aralığı sayesinde az da olsa fahri bir ESP niz olabiliyor :)

Araçlarda dikkat edilmesi gereken özelliklerin başında plastik aksamlar geliyor. Diyeceksinki ne alaka?
Şöyle anlatayım; aracın kalorifer düğmeleri kırıksa türkiyede olmadığı için Fransadan getirtiliyor ve en ufak panelin maliyeti 300-500 liralara çıkıyor. Kimse çatlayan bir küllük yada koltuk kolu için 250 tl vermek istemez. yada bir hoparlör kapağına ;)
Aracın kozmetik görüntüsü ne kadar iyiyse araç o kadar iyiydir, çünkü bakımlıdır, biraz dökülen bir twingo iyi bakılmamış sahibi tarafından üzülmüş ve sahibinide buna karşılık olarak üzmüştür.
Buradan ne kadar söylesem de alınacak aracı MAİS yetkili servisinden Ekspertiz raporu olmadan almayın. çünkü bu aracı sadece renault tanır, sanayide çok zor tanıyan bulursunuz. Tabi her renault servisi de değil, öncesinde mutlaka sorun twingo tecrübesi var mı diye :eyv

Şimdi en önemli mesela twingodan neler beklediğin? Öğrencisin, ekonomik problem çıkartmayacak bir araç arıyorsun, yeri geldiğinde arkadaşlarla doluşup tatile gidebileceğin yada kız arkadaşını alıp bir akşam yemeğine gitmeyi falan ;)
bu araç tam aradığın özelliklerde olabilir. Yazın gece tavanı açıp sahilde romantik bir akşam geçirmek baya cezbedici olabilir :)

Şimdi alacağın twingo mutlaka alize versiyon olsun, çift hava yastıklı, klimalı ve açılır tavanlı. yanlız açılır tavanın yazın da kışında sıkıntıları farklı olduğundan uğraşmamak adına ben açılır tavanı tercih etmem. tercih meselesi.
twingolarda km bilgileri dijital saatin kendisinde tutulduğundan bir başka twingonun km saatini değiştirdiğinde km yi de değiştiriyorsun. o yüzden orjinal km li twingo bulmak çok ama çok zordur. türkiyede hala 30binkm 50bin km orjinal diyenler var. en yeni twingonun 12 yaşında olduğunu farzedersek ve böyle minik ekonomik bir aracın otoparkta ağaç altında yatmış olmasına ben inanmıyorum. heleki dijital saatlerde her türlü çakallığın yapılabildiği bir durumda.

Kısaca km çok önemli, 70 bin km orjinal diye satılan 12 bin tl lik araç yerine 250bin km lik 8 binliralık aracı tercih ederim. sonuçta motor yansa bile 2000tl ye sıfırlanır, ama 12 bin tl ye aldığın aracın motorunu kucağına alırsan o araç 14 bine gelir bu da değmez.

sana tavsiyem iyi düşün taşın ve dolandırılma sakın, Şimdilik benden bukadar aklına takılanları sorarsan yardımcı olurum :eyv

yusuf akdoğandan inciler gibi olmuş gayet yerinde ve dolgun bir açıklama olmus abi agzına saglık :)

Ailemize hoş geldiniz, keyifli ve faydalı forumlar dilerim.:eyv

Yusuf bey size gereken faydalı bilgileri vermiş bile, kalemine sağlık. RFC farkımız Renault'a ait ne ararsanız burada bulabilirsiniz.

Öncelikle herkese çok teşekkür ederim bu ilgiden dolayı .. Özellikle Yusuf abiye .. Ben öğrenciyim bu 1.si .. 2. olarak müzisyenim sürekli oradan oraya gidiyorum doğal olarak enstrümanlar kıyafetler falan ama arabam yok ve 2 tane köpeğe sahibim :) bir yere gitmeye kalksam evde kimse yokken gidemiyorum ev içinde oldukları için arabam yok .. twingoda sevdiğim şey eğer ailemle değilsem o anda köpeklerim ve kız arkadaşımla istediğim yere gidebilirim çünkü arka koltuklar katlandığı zaman gayet geniş bir alanları olur rahat hareket için .. Birazda bu arabayı arkadaşlarım sevdirdiler bana Kocaeli / Körfezde oturuyorum .. İki arkadaşım twingo sahibi ve o kadar tatlı ki anlatamam .. Yani arabayı biliyordum ama orijinal hali ile beğenmiyordum ufak değişikliklerle twingoyu gerçekten ilgi çeker hale getirdiler :) İnşallah bende güzel sağlam bir twingoyu aile bireyim haline getiririm zamanı gelince ..Çünkü muhabbet ettiğim herkes onu araba değil bir aile bireyi gibi benimsemişler :) Tekrar teşekkürler :)

Ben teşekkür ederim kardeşim, etrafında da varmış ne güzel, onların yorumlarını da dikaktli dinle, alacağın aracı mutlaka göster. artık gerisi de şans işi diyelim. :eyv

12.000 verip twingo almak mantıklı değil bence. o paraya farklı araçlar bulunabilir diye düşünüyorum.

Tekrar hoşgeldin Yusuf abi eline sağlık

Geri