- Konuyu Başlatan
Teşekkür edeerim levent bey , araç yazın benzinde ve lpg de iyi çalışıyordu. fakat bu son 1 haftadır bu sorunlar baş gösterdi. lpg musluğu off konumunda duruyor yani benzin otomatiğinin oradaki kelebek. orayo kurcalamana gerek yok demişleridi ustalar. sen sadece içerdeki lpg düğmesinden ayarlıyacaksın demişlerdi. fakat şuan benzindede sıkıntılı çalışıyor araç.Öncelikle geçmiş olsun. Aracın çekişinde bir anormallik varmı ? Eğer araç benzinlede çalışıyorsa sorun gaza geçtiğinizde kapanmayan benzin musluğundan olabilir.(elle bi kapatıp deneyin ) Motor boğuluyordur büyük ihtimal..
Çekiş problemi ara ara oluyor özellikle yağmurlu havalarda su birikintilerine girdiğimde araç aniden dengesiz çalışıyor gaz yemiyor ve stop etmeler başlıyor. en son bugün marşa bastığımda lpg göstergesinin ve röle sesinin gelmemesinden şüphelenerek düğmeye baktığımda düğmeler de elektrik yoktu. sonra soketi kontrol ettim sıkı sıkıydı. kaputu açtım benzin ve gaz rölelerini çıkarıp taktım, sigortasına baktım. sonra marşa basıca düğmeye elektrik geldi. acayip sorunlar başladı hayırlısı bakalım.