Arkadaşlar 2007 model 1.5 dci megane 2 sedan aracımı 10 ay önce 61000 kmde aldım. Ondan önce de 2005 hb 1.5 dci megane 2 vardı. Şimdiki aracım öncekine göre biraz hantal geliyordu. Herhalde sağır kaldı siye düşündüm. Açmak için 3 gün önce istanbuldan sakaryaya gidip geldim. Bu seyahat esnasında sürekli yüksek devirle kullandım. Ilk başlarda 5.viteste 4000 deviri geçmezken seyahatin ortalarına doğru rahat bir şekilde 4700devire gelmeye başladı. Hakikaten araç hem atikleşti hemde max hızı yükseldi. Şu anda gidişi önceki haline göre oldukça değişti.
Fakat aracın sesi biraz değişti(önceki aracımın sesine benzedi, daha önce daha sessiz çalışıyordu). Bir de yakıt tüketimi arttı gibi geldi bana. Önceden şehir içi 5.5-5.6 yakarken şimdi 6.0-6.2 yakıyor. Herhangi bir sıkıntı olabilir mi? Daha önce buna benzer bir durum yaşayan veya tahmini olan var mı arkadaşlar?
Fakat aracın sesi biraz değişti(önceki aracımın sesine benzedi, daha önce daha sessiz çalışıyordu). Bir de yakıt tüketimi arttı gibi geldi bana. Önceden şehir içi 5.5-5.6 yakarken şimdi 6.0-6.2 yakıyor. Herhangi bir sıkıntı olabilir mi? Daha önce buna benzer bir durum yaşayan veya tahmini olan var mı arkadaşlar?