yola çıkmadan önce ortalamayı sıfırlayıp eneme yapıyorsan biraz yüksek gibi. arkadaş da güzel bir izahat yapmış 100 120 arasında fark var az veya çok var. ortalamayı sıfırlayıp bu hızlarla 4.5 - civarı bir ortalama yakalaman lazım. yok sıfılamadan şehir içi ortalamanın buralara düşmesini bekliyorsan o olmaz zaten. sıfırlamdan bu ortalama normal sayılır. aslına bakılacak olursa ben hiç bu rakamları takip etmem. yakıtı fullerim km. mi sıfırlarım kaç lt. ile kaç km. gitmişim veya bir depo ile kaç km. gitmişim, şehir içi veya dışı veya karma onu değerlendiririm. 4 yıldır araç hiç şaşmadı. bende şaşırmadım. ilk aldığımda 15 kr. larda olan km. başına yakıt tüketimi şimdilerde 30 kr. larda ama benim en ufak bir tereddütüm yok çok mu yakıyor diye çünkü bir depo ile gittiğim km. belli. sizlerede bu ölçüm şeklini tavsiye ederim.3.9 imkansız benim aracımda tek gelişte düzceden ankaraya 100 ile 105 arası geldim o zaman bile ortalama 5.0 5.2 felandı, inşallah sıkıntı olmasında yakıt artık kabulleneceğiz