Arac yıkama hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tanseler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aracı ilk aldığım zamanlar bi dunya araç için bakım temizlik malzemeleri aldım. 1 2 kendim yıkadım. sonrasında baktım ki araç 2 gün içinde yine çamur toz sonrasında vazgeçtim bıraktım

İnanın
insan bir zaman sonra yoruluyor zamanı olmuyor gereksiz görüyor.
Eskiden benim araba yıkamam minimum 3 saat idi.
hava kanallarını kulak çubuğuyla motor içindeki parçaları tek tek plastik parlatıcıyla parlatırdım. Sedan aracın arka koltuklarını söker altlarını süpürürdüm.

Siz hiç jantı çıkartıp uzanamadığım kısımlarına kadar çelik parlatıcıyla parlatan duydunuz mu? heh işte ben onu da yapıyordum ama mala bu kadar değer vermenin gereksiz zaman ve para kaybı olduğunu anladım.

Yapan uğraşan vakti olan kişiler tabi ki araçlarını temiz tutup titiz olsunlar saygı duyarım
ama dediğim gibi benle yaşayacak değil. Fırça çiziği olursa da sorun yok. 1-2 yılda bir 300 liralık detailing in çözemeyeceği kılcal çizik yoktur.
tabiki bu işlemler vakit meselesi. ben zaten fırçalı yıkama ya karşıyım. gidip köpüklü su tutturuyorum iyice, sonrada şöyle kabaca suyunu siliyorum vakit varsa 10 dakika. yoksa bırakıyorum kirli duruyor. ama fırçalı yıkamaya girmem kesinlilke. gerçekten çok çiziyor. tabi bunlar hep tercih meselesi yaşam koşullarına göre.

Bende hemen hemen her haftasonu yada 2 haftada bi yikatiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yıkamayla ilgili Önerilerinizin yanında, rastgele insanlara motor kısmını da yıkatmamak lazım.
Eğer illa ki yıkanması gerekiyor ise servistekiler yıkasın daha iyi.
Çünkü, resmen zarar veriyorlar. Sonra da uğraş ki sorunu gideresin.

bende ayda 2-3 kere kendim yıkamayı tercih ediyorum.

Aracın şu adı neydi bilemiyorum, her iki yandan ve üstten yürüyen sistemle yıkayanların da şikayetlerini duyuyorum.
Özellikle sağ sol aynalar ile üstte duran her ne var ise zarar verdiğini, hatta çizik yaptığını ve sileceklere de zarar vediği söyleniyor..
İşin doğrusu benim başıma gelmedi..

Arkadaşımızın söylediği gibi en iyisi dış temizliği 1-2 lira verip köpüklü ve ardından sulu olarak kendimiz yapmamız.

İç temizliğini de merdivenaltı diye tabir edilen yerlerde değil de, işinin ehli insanlara yaptırmak her zaman iyidir.

Geri