Arac yıkama hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tanseler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tanseler

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
Arkadaşlar Arac yıkama konusunda edindiğim bazı tecrübelerimi paylaşmak isterim.

Öncelikle tavsiyem kesinlikle sokak arası yıkamacilar da aracınızı temizletmeyin. Bunu soylememdeki en büyük etken kuyu suyu kullanmaları. Kuyu suyu kaporta ( metal ) akşamında sorun yapmasa da özellikle plastik aksamda sonradan çıkmayan çamur benzeri izlere sebep oluyor. Camları ne kadar iyi silerlerse silsinler kesinlikle damla izi kalıyor. Bir diğer etken ise kullandıkları temizlik malzemelerin tamamen amatör olması ( burada maliyet düşürmek icin oldukça ucuz ürünlere yönelmeleri diyebilirim ). Yıkamada kullanılan sabunların pek çoğu araçlara özellikle plastik aksama son derece zararlı etken maddelerin karışımından oluşmakta. Bu sabunlar sürekli kullanımda ozellikle far plastiklerinde bulunan ve farların sararmasın engelleyen vernige ciddi zarar vermekte, güneş ışınlarının verdiği zararı engellemekte kullanılan koruyucu katmana ciddi zarar vermekte ve bu koruyucuları zayıflatmakta. Kısa vadede zarar belli olmuyor ama iki uç sene içerinde fark bariz şekilde ortaya çıkıyor. Aşırı yıpranma rengini kaybetme vs. Diğer bir konu ise iç akşam temizliğinde kullanılan malzemeler. Bu ürünlerde bir çok yıkamacida sut diye tabir edilen ve iceriginin ne olduğu bilinmediği bir malzeme var ki bundan da kesinlikle uzak durun. İç plastiğin dokusunu ve aşınmasını yine uzun vadede sağlayan bir malzeme.

Özetle ucuzluğuna aldanıp iç dış günümüzde 20 tl gibi bir rakama temizlettiriniz aracı aslında kendi ellerimizle yıpranmaya doğru itiyoruz. Bunun yerine maalesef her yerde bulunmuyor ama profesyonel firmalara temizletmek daha mantıklı. Örneklemek gerekirse aracımı yıkatıp teslim aldıktan sonra herkes bilir kaput altından cama fırlayan damlalar veya aynadan yan camlara fırlayan damlalari ki yıkattıydım yer yıkama işlemi bitip kurulamaya gelince özellikle yıkamadan sonra Arac yürürken damla oluşmaması icin hemen her boşluğu basınçlı hava ile temizliyorlar. Bu ufak bir detay.

Benim aracımı bu profesyonel noktada yıkatma maliyetim iç dış 30 tl. Arada uçurum bir fark yok digerlerine göre. Ayda iki kere standart yıkatırım. Harici bir durum olursa yine yıkatırım.

Hepimiz deyim yerinde ise gözümüz gibi bakıyoruz çanımızdan bir parça gibi bakıyoruz araçlarımıza. Bu konusunda önemli olduğunu düşünerek kısmı de olsa bilgilendirmek istedim.

İyi forumlar..

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Opette bizzat kendım yıkıyorum en guzeli:)

Teşekkürler aydınlatıcı bilgileriniz için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ben de kendim yıkıyorum.Küçük bir detailing setim var.

Ya benimle mi yaşayacak benzinlikte döner fırça ile 5 tl ye yıkatıyorum.
2 ayda bir de içini temizlettiririm sağlam bir yıkamacıda mis...

İstanbulda yıkanan araba 1 gün sonra zaten eski halini alıyor. Gerekmez o kadar vakit ve para harcamaya.
Mesela kış mevsimindeyiz ne zaman yıkattığımı cidden hatırlamıyorum. He arabam pis mi? değil. 2 günde bir deli gibi yağmur bastırıyor temizleniyor.
gerçi yağmurlar da bitti sayılır arada bir benzinlik yıkaması gerekecek :)

Şu videoda araçları cilalıyorlar sonra el fırçası, döner benzinlik fırçalı yıkama ve sünger ile yıkayıp boyalarını inceliyorlar ve benzinlikte döner fırçalı makine ile yıkanan aracın kaportası en az yıpranan araç çıkıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=PZjWkB_q2lE

Teşekkürler aydınlatıcı bilgileriniz için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Rica ederim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Ben de kendim yıkıyorum.Küçük bir detailing setim var.

Rica ederim.

İstanbulda yıkanan araba 1 gün sonra zaten eski halini alıyor. Gerekmez o kadar vakit ve para harcamaya.
Mesela kış mevsimindeyiz ne zaman yıkattığımı cidden hatırlamıyorum. He arabam pis mi? değil. 2 günde bir deli gibi yağmur bastırıyor temizleniyor.

Şu videoda araçları cilalıyorlar sonra el fırçası, döner benzinlik fırçalı yıkama ve sünger ile yıkayıp boyalarını inceliyorlar ve benzinlikte döner fırçalı makine ile yıkanan aracın kaportası en az yıpranan araç çıkıyor.

Tabi ki ozgur herkes fakat bu konuya benim kadar dikkat eden bir çok kullanıcı var onlar icin faydalı olabileceğini düşünerek hazırladım.

belki çok titiz olunmayabilir ama fırça işi çok fazla zarar veriyor . çizip mahfediyor arabayı pis dursa daha iyi bence fırçalı yıkama yerine

Fırça kesinlikle çiziyor haklısınız zaten bir çok yer sünger veya fırçasız kopuk kullanmaya başladı. Bu da iyi bir şey.

belki çok titiz olunmayabilir ama fırça işi çok fazla zarar veriyor . çizip mahfediyor arabayı pis dursa daha iyi bence fırçalı yıkama yerine

İnanın
insan bir zaman sonra yoruluyor zamanı olmuyor gereksiz görüyor.
Eskiden benim araba yıkamam minimum 3 saat idi.
hava kanallarını kulak çubuğuyla motor içindeki parçaları tek tek plastik parlatıcıyla parlatırdım. Sedan aracın arka koltuklarını söker altlarını süpürürdüm.

Siz hiç jantı çıkartıp uzanamadığım kısımlarına kadar çelik parlatıcıyla parlatan duydunuz mu? heh işte ben onu da yapıyordum ama mala bu kadar değer vermenin gereksiz zaman ve para kaybı olduğunu anladım.

Yapan uğraşan vakti olan kişiler tabi ki araçlarını temiz tutup titiz olsunlar saygı duyarım
ama dediğim gibi benle yaşayacak değil. Fırça çiziği olursa da sorun yok. 1-2 yılda bir 300 liralık detailing in çözemeyeceği kılcal çizik yoktur.

Geri