Araç yakıtı resmen lıkır lıkır içti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan üyego
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
agresif kullanım çok yok aslında devire baktığımda 3000-4000 arası e5 de 80-90 la giderken yarın yol bilgisayrını sıfırlayıp tekrar kullanıcam bakalım şimdi nasıl bir fark olucak birde araç daha sıfır olduğu için mi böyle oda kafama çok takılıyo yarın kullanıp görücez tabiki sonuçu buraya yazarım

Bu arabaya çok yakıyor diyen de bence problem vardır.kardeşim bu araba performans arabası değil önce bunu bilerek alın ve ona göre kullanın.

Herkesin söylediklerine kendimce eklemek istiyorum. Yalnızca 23 km kullanmışsınız aracı bu durumda ortalama tüketim pek de ortalama bi değer ölçemez o 23 kmde ağırlıklı olarak
hızlanma, rampa vs. yapılmışsa çok normaldir moral bozmaya gerek yok. Kango ile benzinlikten sıfırlayıp çıkınca otobandaki hızlanma, yüksek devir derken ortalama bi süreliğine uçuk bi değerde kalabiliyor. Daha sağlıklı sonuçlar için sıfırlamadan en azından 100-150 km kullanımdan sonra bakmanızı öneririm. İyi forumlar.

Arkadaslar bu gun yol bilgisayarini sifirlayip kulandim sehir ici ve sehir disi ortalama 8.5 gosterdi simdi normal deger hatta aracida rampada kaldirirken patinaj falan cekti e5 de 5 dk kullandim suan gayet guzel rodaj oldugu icin bu deger duserse bekledigim gibi olur ama ilk aldigim 13 litre gorunce felc oluyodum az daha

Arkadaslar bu gun yol bilgisayarini sifirlayip kulandim sehir ici ve sehir disi ortalama 8.5 gosterdi simdi normal deger hatta aracida rampada kaldirirken patinaj falan cekti e5 de 5 dk kullandim suan gayet guzel rodaj oldugu icin bu deger duserse bekledigim gibi olur ama ilk aldigim 13 litre gorunce felc oluyodum az daha

sakin kullanım oldukça düştüğünü zaten göreceksiniz. rodaj döneminde neler yapmanız gerekir forumda konusu mevcut o konuyu okumanızı tavsiye ederim. birde deviri benzinli için 3000 i geçirmeyin. bu şekilde kullandıktan sonra bir kez değerleri paylaşmanızı bekliyoruz.

abi düşebilir çünkü bende 1.6 Clio 2 var onda bile 8.5 diyor. benzinlikte sıfırlayıp agresif kullandığımda 15i geçtiğini gördüm kısa mesafede ama normal şekilde devam ettim 1 haftadır sıfırlamadım 8.5 oldu bence düşer takmayın kafanıza ama şöyle birşey var 1.2 araç rampada sıkıntı yapar ben 1,2 fiesta kullandım arkadşata vardı 4 kişi rampada zorlanma oluyor ama aynı şekilde clio 4 gördüm büyük ihtimal 1.2 idi abarti egzoz bağırdığı için benzinli kanısındayım ben normal beylikdüzü rampasını çıkarken bana makas atıp geçti gitti

bende büyükçekmecede oturuyorum sakin bi yer öyle çok trafik olmaz ama geçen gün 4.5 km gittim şehiriçi 0,3 litre harcamış kullana kullana motoru perfonmasına sokucaz depo dolu şuan 1-2 hafta sonra 100 km anca yaparım sonuçları burda tekrar paylaşıcam ama durumu olan dizel alsın bir daha ki aracım TDİ olur büyük ihtimalle

şimdi yine çıktım biraz sürdüm 1.2 motor rampada da çok iyi değil fiesta 2010 model dizel ile yarım debriyajla rampa çıkıyodum bununla çıkarken gaz istiyo araba çıkmıyo rampayı bakalım 1-2 ay sonra durum ne olcak

Öncelikle hayırlı olsun. Eğer kullanma kılavuzunu okursanız Rodaj süresinin 3.000 km. olduğunu göreceksiniz. Bu süreden önce yapacağınız her türlü ölçüm hatalı olacaktır. Ayrıca aracınızı sıfır almışken bu kadar zorlamanız, rampa testleri yapmanız motor için pek iyi olmayacaktır, kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun. 1,2 lt joy modeli agresif sürüşe hiç gelmez ve yokuşlarda zor çıkar. Bunu size satarkende söylemişlerdir diye tahmin ediyorum. Bende de aynı araç var ve bilerek aldım. Clio tasarruflu bir araç olarak üretildi ve bu tabii ki performansının düşük olduğu anlamına gelir ama o kadarda kötü bir araba değil. Eğer benzinli 1,2lt aracınızı dizel fiesta ile kıyaslıyorsanız bence FelixCrail'in dediğini yapmanız daha doğru olacaktır.

Bende 1.2 joy sahibiyim aracim 6000 km de ve sehirici 6.5 litre yakiyor, uzun yolda 5.5 litre yakiyor arac 3000 den sonra ve 6000 den sonra resmen basamak yukseliyor. Cekis artiyor ve yakit dusuyor, tek yapmaniz gereken 3000 km den sonra uzun bir yok yapip mesela 3 saatlik gibi, araci biraz yuksek hizlara cikarmak mesela 150, 160 gibi basin , ben boyle yaptim cok faydasini gordum, gercekten arac kendine geliyor saygilar.

Geri