AraÇ sabah soĞuk İken yÜksek vİtes den dÜŞÜĞe İnİnce (iŞiklarda) stop edİyor(laguna1)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan moğol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

moğol

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracımı sabah çalıştırıyorum ( Laguna 1996 RXE F3R ZAVOLİ OTOGAZ ) 1 dk kadar ısındırıp kalkıyorum biraz gidiyorum 2 den 3 geçiriyorum vitesi, biraz daha gittikten sonra ya kasise gelince yada ışıklara gelince mecburen vites küçültüp yada boşa atıp durmak için fren yaptığımda tam o sırada motorun stop ettiğini gördüm bu olayla 4,5 kez karşılaştım.Tam bilmiyorum ama benzinden lpg ye geçerken mi yapıyor yoksa yapmıyor orasını bilemiyeceğim ama bu neden yapar dostlar yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
rolanti de dalgalanma oluyor mu? rolanti motorunun değişmesi gerekebilir. emin değilim.

rölanti regülatöründen olabilir.. hangisi dicek olursan, kaputu kaldır, tam karşında motor kapağının üstünde duruyo camın önünde hemen, soketli bişey. değiştirmeden önce eline kontak spreyini al, o soketi sök, ikisinin de içine bas adam akıllı yıka oraları, baktın devam ediyo önce bi ustaya sor ama büyük ihtimalle onlar da onu söylicek.. fiyatı için kesin bi bilgim yok ama 200 ile 300 tl arası olduğunu iddda ettiler bana. :)

gerçi senin motorun farklıymış başka bi yerde olabilir kusura bakma :D

Rolantide daldalanma yok ise LPG ayarına bişr baktırın
Soğuk havalarda özellikle soğuk motorda bunlar olabiliyor bazen

Rolanti valfi ve gaz kelebek boğazını temizletin .
sonra gaz ayarına gidin .

LPG şöyle bir sistem :

LPG Beyni depodan gelen gazı , enjektörlere buharlaştırarak verir . Yani ne gaz halinde nede sıvı halde , havalar soğudu bu nedenle soğuk havada buharlaştırma zor oluyor . Buharlaşma için bir ısı gerekli yani beyin ısınmadığında buharlaştırma tam anlamıyla gerçekleşmez .

Havalar soğudu bunlar doğal şeyler ama siz gaz ayarı ve gaz kelebek temizletin araca çok iyi gelir .
Ama benim anlamadığım soğuk havada kolay kolay LPG ye geçmez . Nasıl geçiyor anlamadım .

Benim size tavsiyem arabayı çalıştırdığınız zaman 5 dakika ısınması için bekleyin , bu size kar olarak döner çünkü , ilerde stop ettiği zaman tekrar benzin harcar tekrar tüpe geçer vs vs . Boş yakıt sarfiyatı .

öncelikle rolanti valfini temizleyin. düzelmediyse; muhtemelen motorunuz hava alıyordur ve manifold contaları, boğaz kelebeği iç ve dış contası olmak üzere tüm contalarınızı değiştirin. Son olarak lpg ayarınızı tazeletin. bu işlemler sonrası muhtemelen kız gibi olacaktır araç :)

lagunacı kardeşim nedir senin çektiğin bu araçtan bitmedi hiç sıkıntısı.allah kolaylık versin sana.

ya hocam yaaa haklısın araç aslında tıkır tıkrı ancak işte böyle hıyarlıkları var işte bazen başkası olsa umurunda olmaz ama bende iyi kötü motora meğaım var göz ardı edemem.Gaz ayarım iyimiş gazcıya geçende götürdüm.Gaz kelebeği ayarı tam olarak nerde bu biraz canımı sıktı hele hele manifolt contaları işi hem maddiyen hemde zaman olarak ağır heralde vede gaz beyni denilen davlumbaz gibi ısınan şey değilmi o ısınıyor benim ve rölanti rölantim sanmıyorum şaşıyor çünkü bu aracın yeni aks körüğü şanzuman yağı motora ait 3 acet takoz değişti yeni ustalarım gayet iyi görmüşlerdir heralde ama bende bilmek istiyorum acaba nedir asıl arızası aranızda çok bilgili lagunacı arkadaşlar var Allah razı olsun şu son verdişğim bilgilerde bana yardımlarında biraz daha yardımcı olacak sanırım.

Dostlar bugün aracın zavoli olan gaz şamandrası (türün üzerindeki içinde selenoid valf bulunan) atiker ile değiştirildi 100 tl, daha sonra shell den 10 t lik gaz konuldu 20 km zor gitti gaz ile.Benzin pompası söküldü içinde bir pompa ve birde elektronik şamandıra var sadece pompası 90 tl ama şamadıranın kendisi pompa ve üzerindeki plastiği 500 tl neyse ben pompayı değiştirttim.Araç benzinde iken yada bazen gazda evellden sanki aradan biri çekiyormuş gibi yapıyordu birde vites küçültünce yada boşa atılınca soğukta araç yeni 1 2 km yol aldığında stop ediyordu bugün denedim öyle bişey yapmadı ama hep şehir içi dur kalk sanayide istop et çalıştır shell gazı 20 km zor gitti onda da araç bir kaç kez benzine geçti daha sonra tekrar gaz a aldım öyle biraz sürdü vallaha neler oldu bilmiyorum ama inşallah o stop etmeler birdaha olmaz sabah deniyecem bakalım benzinde ne yapacak ama sizlerden de fikir bekliyorum dostlarım.

Geri