Araç Çekişinin Normal Olmaması.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayt1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hocam şöyle söyleyeyim size araç 5.vites 3000 devirde 75 80 Km hızla gitmekte. Ben araçla 120 130 km hız a çıktığımda araba 4000 ve yukarı devirde oluyor. Bartın dönüşünde bütün yolu o şekilde gelmek zorunda kaldım. Seyir halinde 5.vites veya 4.vites farketmez hafif eğim gördüğü zaman aracın devri düşmeye başlıyor ve vites küçültmek zorunda kalıyorum. Yani bariz anormallik var fakat nedir bilmiyorum.
Baskı ve balata yı kontrol ettirin 5.vites 3000 devir de 100km hız yapmalı .

En kısa sürede deneyeceğim hocam ilginiz için teşekkür ederim.
Gidip aracı bilgisayara bağlatacaksın , aracın performansını düşürecek aşamaya gelmiş bir problemli parça bilgisayarda direkt gözükür zaten .
Bir şey daha var , misal 5.viteste sert bir rampaya girdin araç devir kaybettikten sonra vites düşme , aracın bayılacağını hissettiğin anda vites düş. Aracın bağırarak yardıra yardıra çıkması bayılarak çıkmasından daha iyidir . Dediğin gibi sürüyorum ama araba yine de gitmiyor diyorsan servise gideceksin veya orijinal servis bilgisayarı olan özel servise gideceksin ne var ne yok bilgisayara bağlanınca gözükecektir .

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam Baskı balata yaklaşık 1 ay önce değişti :)
Baskı ve balata yı kontrol ettirin 5.vites 3000 devir de 100km hız yapmalı .

Bagirip gitmemesi egzozdanda olabilir. Tikalimi acaba?

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

egzoz katalitik konvertör önemli bu konuda.

Diğer Megane lar 5.vites 3000 devirde 100km hız yapıyor ve bu araç 85km hız yapıyorsa ya şanzıman farklıdır yada balata kaçırıyor.
Tıkalı egzoz aracın devir hız oranını değiştirmez.

Diğer Megane lar 5.vites 3000 devirde 100km hız yapıyor ve bu araç 85km hız yapıyorsa ya şanzıman farklıdır yada balata kaçırıyor.
Tıkalı egzoz aracın devir hız oranını değiştirmez.
Kesinlikle doğru tespit, baskı balatadan sonra devir-hız ilişkisini etkileyecek bir parça durum yok.

Bagirip gitmemesi egzozdanda olabilir. Tikalimi acaba?

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Egzozda değişti hocam ki egzozdan kaynaklanan birşey yok zaten. Aracın devir saati ile km orantısız ilerliyor o çok dikkatimi çekiyor. Bu olay normalde baskı balata bittiği zaman olur. Motora güç binmediği için devir saati km saatine göre orantısız hareket eder ama konuda da belirttiğim gibi baskı balata yeni değişti.

Geri