Araç alimi plaka değisikligi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RedFoX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

RedFoX

Levent
Süper Moderator
14-Bolu
Selam arkadaslar hayirlisiyla bayramdan sonra kocaelinden bir arac alacagim. Arac sahibiyle anlastim. Boluda ikamet ediyorum. Aklima takilan bir kac soru var.
Aracin plakasini degistirmek istemesem yani 41 kalsa zorunlu trafik sigorta primim sehir farkli oldugundan artarmi ?
Ruhsatimi 41 plaka olarak yenisini boludan alabilirmiyim ?
15 gün sigortasiz araci kullanma hakkim varmi ? Eski aracimin satisini vermedigim icin 2. Aracim olarak gorunecek yine sigortaya fiyat olarak bir etkisi olurmu ?
Son olarakta sigorta primi neye gore belirleniyor. Sehir, arac modeli, sahsin yasi hasarsizligina goremi ?

15 gün kadar değilde 5 gün diye biliyorum sigortasız gezmenin sigortayıda ruhsat sahibinin yaşına araçın hasarsızlığına modeline ve şehirin trafik yoğunluğuna göre fiyat belirleniyor hocam biz izmirden aldık aracı 25 30 tl sigorta geri ödeme yapmıştı izmirin fiyatı daha fazla diye

Bildiğim kadarıyla sigortanı yaptırmazsan ruhsatını alamıyorsun. Eğer memleketinde plaka değişikliği yapmazsan sigortan daha pahalı olacaktır. İkinci bir aracın üzerinde olması ek bir külfet getirmiyor. Aracın şimdiden hayırlı olsun kardeşim.

15 gün kadar değilde 5 gün diye biliyorum sigortasız gezmenin sigortayıda ruhsat sahibinin yaşına araçın hasarsızlığına modeline ve şehirin trafik yoğunluğuna göre fiyat belirleniyor hocam biz izmirden aldık aracı 25 30 tl sigorta geri ödeme yapmıştı izmirin fiyatı daha fazla diye

Anladım sanırım şehirdeki araç sayısına ve kazalara göre farkediyor.

sorularının cevabını 7/24 aranabilen sigorta şirketinin yardım numarasından öğrenme ihtimalin var

Noterden satışı yaparken noter soruyor plaka değişecekmi diye. Değişmezsen 94 tl civarı , değişcek dersen 192 tl civarı noter masrafı.. Memleketinde beklersen 10-15 gün ptt kargo ile ruhsat sayfası evine geliyor. Beklemezsen trafiğe gidip kendin halledersin artık online işlemler heryerden çözülür. Sigorta istanbul izmir gibi kaza riski çok ve büyük şehirlerde kişinin yaşına göre değişiyor.. Küçük şehir ilçe daha az çıkar..sîgortada adam sana satışı yaptı ve gitti sigortasını iptal ettirmeye iptal edince olayı biter. Senin sigortanı yaptırman zorunlu 2-3 günde

Alım satım 103 değişme ile 194 TL oluyordu megane 2 devrederken görmüş işim. Kocaeli de yasıyorum bende. Plaka değişme Kocaeli candir :) ama tercih meselesi. Kocaeli sanayi bölgesi oldugu ıcın vergi cart/cut ve ıstanbul a yakınlıgı ile o yonden bıraz yüksek. Ama oyle ucurum fark olacagini zannetmıyorum ..

Hayırlı olsun aracın ..

Ben aracimi aldigimda 42 plakaydi, trafik sigortasi 260 tl cikti, arac 34 plakya donunce 150 tl daha ek prim cikti...

Noterde 194 tl gibi bir masrafi var, notoreden alinan gecici belge ve ttafik sigortasi ile bagli bulundugunuz trafik subesinden plaka degiskligi yapilabilinir.. Ama en guzeli bir muameleciye vermek.. Onun icin de ben 165 tl verdim...

Alım satım 103 değişme ile 194 TL oluyordu megane 2 devrederken görmüş işim. Kocaeli de yasıyorum bende. Plaka değişme Kocaeli candir :) ama tercih meselesi. Kocaeli sanayi bölgesi oldugu ıcın vergi cart/cut ve ıstanbul a yakınlıgı ile o yonden bıraz yüksek. Ama oyle ucurum fark olacagini zannetmıyorum ..

Hayırlı olsun aracın ..
Teşekkürler.

Plaka için durduk yere 90 100 liradan olmayalım diye düşünüyorum ha 41 ha 14 :)

Şu anda ödediğim sigorta 210 tl civarındaydı sanırım.
Siz ne kadar ödemiştiniz en son hatırlıyormusunuz ?

Teşekkürler.

Plaka için durduk yere 90 100 liradan olmayalım diye düşünüyorum ha 41 ha 14 :)

Şu anda ödediğim sigorta 210 tl civarındaydı sanırım.
Siz ne kadar ödemiştiniz en son hatırlıyormusunuz ?

Plaka gayet hoş
:eyv
en son megane 2 aracıma 216 TL Sigorta yaptırdım. Ancak sattıktan sonra tanıdık sigortacıya tekrar gittiğimde 300-400 Lira arası cıkar dedi.

eski aracımdan kalan sıgortamdan alacagım para vardi birde. ama 250-300 Liraya yapılır diye düşünüyorum. Farkli Farkli Fiyat çeken sigortacılar var.

Geri