Arabam bozuldu yolda kaldim yardim!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Recopi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eğer aracınız 16v ise otomatik subap ayarı mevcut diye biliyorum.Ustanın söylediği kafama yatmadı pek.Subap ayarı bir anda bozulacak birşey de değildir diye biliyorum.

Bıbin yakma olasılığıda olabilir.

Subap ayarından olmaz o sıkıntı ve 150 lira çok para, ayrıca yeni nesil motorlarda kendini ayarlayan iticiler var, ustan seni keklemiş kardeşim kusura bakma, rölanti valfine baktır, bahsettiğin arıza ondan kaynaklı gibi duruyor...

Bazen bu sebepler çok basit arızalardan da meydana gelir. Mesela bujiler ? daha önce motorunun teklediğinden bahseden ve subaplarını taşlattırıp tekleme sorununu ortadan kaldıran arkadaşlar duydum ama sizin aracınız daha yeni sanırım o haddeye kadar gelmemiştir.
Tavsiyem aracınız yapılırken başında bekleyin.

Arkadaşlar yabancılığımın kurbanı oldum sanırım.Usta subab ayarını yaptığını ve bujileri değiştirdiğini ayrıyetende manifoldda sıkıntı olduğunu onu yaptığını söyledi.(egzozdan pat pat ses geliyordu).Arabayı almaya gittiğimde usta bana aynen şöle dedi;Arabada bi sıkıntı kalmadı ama hala ara ara tekliyor.Dalga geçiyor sandım, ama beraber sürüşe çıktığımızda tekliyordu.Tekleme azalmış ama kesilmemiş.Kesilmesi için 340 tl ye bobin ve kablolarını değiştirmem lazım dedi.Ben kabul etmedim şimdi arabayı aldım hala ara ara tekliyor.Eskişehire gidince kendi ustama göstericem.Benden 250 tl para aldı şuan moralim bayağı bozuk.

Bana basit bir bobin arızası gibi geldi..

Arkadaşlar yabancılığımın kurbanı oldum sanırım.Usta subab ayarını yaptığını ve bujileri değiştirdiğini ayrıyetende manifoldda sıkıntı olduğunu onu yaptığını söyledi.(egzozdan pat pat ses geliyordu).Arabayı almaya gittiğimde usta bana aynen şöle dedi;Arabada bi sıkıntı kalmadı ama hala ara ara tekliyor.Dalga geçiyor sandım, ama beraber sürüşe çıktığımızda tekliyordu.Tekleme azalmış ama kesilmemiş.Kesilmesi için 340 tl ye bobin ve kablolarını değiştirmem lazım dedi.Ben kabul etmedim şimdi arabayı aldım hala ara ara tekliyor.Eskişehire gidince kendi ustama göstericem.Benden 250 tl para aldı şuan moralim bayağı bozuk.
o şahıs usta değil uc kağıtçı sanırım.senin problemini çözmediği gibi bir de utanmadan başka işler yapmış ve para almış.olan olmus tecrübe böyle kazanılıyor maalesef.

Bobinlerinden biri yada bir kaçı yanmış ,kablolarda da sorun olsbilir

Geri