Antifreeze hakkında bilgi lazım

metehancihangir

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar geçen aracıma bakım yaptırırken soğutma sıvısını ölçtürdüm usta %100 su olduğunu söyledi. Bende o yüzden suyu boşaltıp antifreeze koyucam. Elimde SeaHorse yeşil antifreeze var 16 lt qw. Renault Megane 1.5 DCi motorun radyatörü kaç lt sıvı alır ? Bu sıvı antifreeze karışımı % kaç olmalıdır ? Kocaeli-Gebze de oturuyorum kışları en soğuk maksimum değer olsunda -10 derece falan oluyor. Ama soğuk bir yere gittiğimde aracı dondurmak istemiyorum ona göre bir karışım elde etmem lazım. Sizin kullandığınız oranlar nedir ? Bazı yerlerde antifreeze in saf suyla karıştırılması gerektiği okudum elimde saf su da mevcut bu karışımda normal suyla saf su arasındaki fark ne olur ?

Yüzde 50 su- yüzde 50 antfriz yani yarıyarıya en iyi orandır.. Ayrı bir kovada hazırlayıp koyabilirsin

En iyisi serviste orjinal antifriz koyman sea horse gibi bilinmeyen markalar ileride oksitlenme Korozyon neden olabilir radyatör peteklerini tıklayabilirsiniz

En iyisi serviste orjinal antifriz koyman sea horse gibi bilinmeyen markalar ileride oksitlenme Korozyon neden olabilir radyatör peteklerini tıklayabilirsiniz

Abi seahorse bilinmeyen bir marka değil sınıfında güzel bir petrokimya şirketi serviste ampul bile değiştirmeye kalksak komple far parası istiyorlar

Yüzde 50 su- yüzde 50 antfriz yani yarıyarıya en iyi orandır.. Ayrı bir kovada hazırlayıp koyabilirsin

Abi öncelikle yorumun için teşekkürler bu karışım toplam kaç lt olucak onuda öğrenmem lazım o konuda bilgin varmı ?

Ben geçen değiştirdim kırmızı antifriz koydurdum 60 tl olması lazım

5 ile 6 litre arasinda antifiriz alir yari yariya kullanmalisin sea horse nerdeyse tum tamircilerin kullandigi marka. Sikayet edeni hic duymadim. Normal cesme suyuyla karistirma hazir su kullan ;)

Ben genede orjinalinde yanayım

Antfrizin orjinalini ilk defa duydum , serviste büyük ihtimal kimle anlaşmalıysa onun malını koyar elf- castrol vb gibi..

Sen ayrı bir kovada 3lt su 3 lt antfriz karıştır veya pet şişeye , sonra araca koy artanı ve eksiği ona göre ayarlarsın

Geri