Anahtarsiz hirsizlik; Keyless Go!!!

Şöyle olabilirmi acaba?

Araci eller serbest modunda degilde, manuel olarak kitlesek olur mu?

Sonuçta eller serbest modunda sinyal yayiyor manuel olarak yaymaz.

Yazıya göre normalde aracın kapı kolundaki düğmeye bastığımızda anahtardan yayılan sinyali almak için arıyor ve aldığı anda açıyor. Bu da demektir ki anahtar sürekli sinyal yayıyor. Hırsızda menzil uzatıcı varsa aracı açabiliyor. Elektronikten anlamam ama eğer anahtar hep sinyal yaymasaydı da, aracın kapısındaki düğmesine bastığımız anda araç ilk sinyali yollasa ve bunu alan anahtar geri sinyal yolladığında açılsa çözüm olur muydu, ya da böyle birşey mümkün müdür bilmiyorum. Koskoca firmalar her türlüsünü düşünmüştür gerçi, bir benim ya akıllıhehe

Şöyle olabilirmi acaba?

Araci eller serbest modunda degilde, manuel olarak kitlesek olur mu?

Sonuçta eller serbest modunda sinyal yayiyor manuel olarak yaymaz.

evet mantıklı karttan kitlersek kapı üzerindeki düğmeler açmıyor kapıları. kısmen işe yarayabilir.

Renault un en güvenli aracı seçildi..

Benim arabam da anahtarsız çalıştırmaydı ama camı kırmışlar öyle çaldılar çalmak istedi mi her türlü çalıyorlar 6ay oldu çalınalı ve haber yok, araba fluence privilege dı.

arac sinyal yaymıyor yayan anahtar, diyelim ki sen restoranta veya kafeye girdin diyelim, adam 10 metreden senın cebindeki anahtarın sinyalını kopyalayarak, aracın yanına giderek kopyaladığı, sinyalı yayarak kapılar ve kontak aktif oluyor... üzerinde jammer taşıman lazım :):cool:

Sinyali aracın yayması gerekir aksi halde kumandanın pili aracı ararken biterdi(telefonun şebeke bulamadığında pili daha çok yemesi gibi).Bildiğim kadarıyla sinyal kopyalama ile değil araya girmeyle kesiliyor.Sinyal kopyalama yapılır .Sen yaklaştığında anahtarla araç konuşurken kopyalarsın çünkü wifi veya bluetooth şeklinde açık haberleşirse kopyalanır.Ama wifi gibi kriptolu haberleşirse kopyalanamaz.Araçlar üretilirken fonksiyonellik öndeydi ilk wifi çıktığında da öyle sonra wpe şifreleme çıktı sonra kripto geliştirildi wpa2 .Araçlarda da gelişiyor.

Çift çanta gibi yöntemlerde kullanıcı uzaktan kilide o kadar güveniyor ki çoğu zaman arabaya bakmadan kilitliyor.Halbuki ışıklı ikaza baksa veya anahtarsız da dııııt sesini beklese sorun çıkmayacak.

Ben kilitlerken ışıkların çift yanmasına bakarım ,birgün aracın dibinde kilitledim kilitlemedi kapı kolunun yanındayım kilitlemedi ışıklar yanıp sönmedi baktım kapı açılabiliyor.Kapayıp tekrar bastım kilitlemedi ,yan cama tuttum kilitlemedi antene doğru tuttum kilitlemedi iki sileceğin arasındayken kaputun dibinde aldı ve kilitledi .Kitapçığında frekans yoğun yerlerde kumanda kilitlemeyebilir yazıyor aynı yerde bir daha olmadı etrafa baktım jammer varmı diye göremedim.

Yani arabaya bakmadan kilitleyenlerin başına gelebilir çalmaktan ziyade içindeki değerli eşyaları çalıyolar..

Benim arabam da anahtarsız çalıştırmaydı ama camı kırmışlar öyle çaldılar çalmak istedi mi her türlü çalıyorlar 6ay oldu çalınalı ve haber yok, araba fluence privilege dı.

Kaskonuz mevcut ise kaskodan paranızı almış olmanız lazım ?

Arkadaşlar,

Renault Kadjar kitapçığında süper kilitleme dıye bır şey görmüştüm.

Anahtar kart üstünde ki Kapama tuşuna veya kapı kolu üstündeki açma butonuna ıkı defa arka arkaya basınca araç içerden bile açılmayacak şekilde kendını kıtlıyormuş.. bir nevi camı kırdıktan sonra kapıları içeriden bile açamıyorsunuz.

Bu işlem yapınca dörtlü flaşörler 5 defa yanıp sonuyor. bu şekilde aktıf oluyor. fakat dörtlü flaşörler ve park lambaları yanarken aktıf yapamıyorsunuz

ne işe yarar bilemıyorum ama...

Arkadaşlar,

Renault Kadjar kitapçığında süper kilitleme dıye bır şey görmüştüm.

Anahtar kart üstünde ki Kapama tuşuna veya kapı kolu üstündeki açma butonuna ıkı defa arka arkaya basınca araç içerden bile açılmayacak şekilde kendını kıtlıyormuş.. bir nevi camı kırdıktan sonra kapıları içeriden bile açamıyorsunuz.

Bu işlem yapınca dörtlü flaşörler 5 defa yanıp sonuyor. bu şekilde aktıf oluyor. fakat dörtlü flaşörler ve park lambaları yanarken aktıf yapamıyorsunuz

ne işe yarar bilemıyorum ama...

Enteresan. Peki açmak için napiyoruz :)

Benim clioda denicem bunu

Geri